Sunt ieftine, dar clientii nu sunt interesati. De ce nu se vand locuintele ANL?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

O garsoniera la 20.000 de euro si un apartament cu doua camere la 30.000 de euro sunt oferte care n-ar trebui sa reziste pe piata foarte mult. In realitate lucrurile stau diferit pentru ca in cazul locuintelor ANL ne invartim intr-un cerc vicios.

ANL 21.08In primul rand, chiriasii locuintelor “de stat” au fost alesi pe criterii de varsta si de venituri: sub 35 de ani si cu venituri mici. In al doilea rand posibilitatea achizitionarii acestor locuinte le-a fost acordata exclusiv chiriasilor, care le-au ocupat cel putin un an. Cercul vicios se inchide atunci cand acesti chiriasi tineri, cu venituri reduse, trebuie sa solicite un credit si nu se incadreaza in conditiile impuse de banci.

Astfel, din peste 12.000 de locuinte scoase la vanzare de Agentia Nationala pentru Locuinte, s-au vandut anul trecut doar 605 unitati, iar in anul precedent 214.

Si problemele nu se opresc aici, pentru ca mai exista si alti factori care tin cumparatorii deoparte. Unul dintre acestia il reprezinta calitatea constructiilor. Pereti crapati, instalatii defecte, bucati de tavan cazute peste locatari, acestea sunt doar cateva dintre problemele semnalate.

“Din punct de vedere calitativ, locuintele ANL sunt in traditia constructiilor clasice, fara sa existe o conditie de folosire a materialelor noi si a conceptelor noi, astfel ca, din cand in cand, se mai semnaleaza si probleme de calitate a lucrarilor”, a declarat Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR).

Locuintele construite in cadrul programului ANL au fost destinate tinerilor cu venituri reduse, care au beneficiat de chirii mult sub pretul pietei pentru apartamente de 1, 2 si 3 camere, cu suprafete de 37 mp, 52 mp si 66 mp. Chiria pentru un asfel de apartament afost fixata in jurul valorii de 100 de lei pentru un apartament cu doua camere. Preturile de vanzare pentru acezte proprietati a fost fixat la 1.691 lei/mp.

Sursa: Jurnalul National

Echipa Blitz

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *