Studenţii clujeni fac proiecte „verzi”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Peste 100 de studenţi de la Facultatea de Arhitectură din Cluj au participat ieri la sesiunea de informare pentru premiile Holcim Awards.

În cadrul întâlnirii cu studenţii au fost prezentate proiectele câştigătoare la cele două ediţii anterioare ale competiţiei Holcim Awards. “Sunt foarte multe proiecte de diplomă ale Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism (FAU) din Cluj care pot participa cu succes la competiţie, având în vedere interesul pe care îl au studenţii în crearea de proiecte sustenabile, care să se adapteze noilor cerinţe internaţionale din construcţii. Cred că anul acesta prezenţa românească la categoria Next Generation va creşte considerabil”, a declarat Adriana Matei, decan al FAU.

“Suntem convinşi că studenţii din Cluj se vor înscrie într-un număr mare la această competiţie şi vor aplica proiecte la un standard de calitate ridicat”, a declarat Andreea Nicolae, coordonatorul proiectului Holcim Awards şi manager de comunicare al Holcim România.

Studenţii FAU care au dat examenul de licenţă în vara acestui an şi cei care se află în anii V şi VI sunt eligibili să se înscrie în competiţia Holcim Awards la categoria “Next Generation”, deschisă pentru proiecte de dezvoltare durabilă aflate în stadii incipiente de design sau cu o mai mică probabilitate de execuţie.

La aceeaşi categorie se pot înscrie şi cei care se află la masterat sau la doctorat. Autorii proiectului trebuie să facă parte din respectivul program universitar pentru o parte sau pe întreaga perioadă de înscriere a concursului, deschis în perioada 1 iulie 2010 – 23 martie 2011. Echipa Holcim a mai prezentat luna trecută concursul la Cluj, unde au fost invitaţi 30 de arhitecţi.

Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *