Știri locale – Pasajul Fartec din Brasov a fost redeschis circulatiei rutiere

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Pasajul Fartec din Brașov a fost redeschis circulației rutiere la mijlocul lunii august 2021, după ce valorile probelor statice au fost chiar mai bune decât cele admisibile, ceea ce a permis reluarea deplină a circulației în condiții de siguranță și de calitate, după mulți ani de lucrări și așteptări. 

Garanția de bună execuție este de cinci ani, dar potrivit constructorului, podul va rezista în jur de 50 de ani.

Impactul imobiliar asupra zonei

Pasajul are o lungime de 250 de metri și o lățime de 12 metri, fiind construit în anii ’70. Este unul dintre cele mai tranzitate pasaje din oraș, iar în timp s-a degradat considerabil, iar capacitatea de circulaţie în secţiunea pasajului era depăşită, încă din 1995.

Pentru dezvoltarea zonală, lărgirea și reconstrucția pasajului face posibile restul planurilor de dezvoltare zonală

Lărgirea pasajului este vitală pentru dezvoltarea cartierului Tractorul, un cartier în plină expansiune, respectiv pentru viitorul cartier Coresi.

De acum, circulaţia maşinilor la ieşirea din Braşov înspre Sighişoara și pe sensul de mers de intrare în municipiul Braşov dinspre Târgu-Mureş, se va face pe toate cele patru benzi pe pod, astfel că traficul se va fluidiza, ceea ce va face mai atractive pentru tranzit, respectiv locuire, cartierele învecinate.  

Fluidizarea traficului pe podul Fartec va facilita legătura cu suburbiile și cartierele rezidențiale învecinate (Tractorul și Bartolomeu) și ar putea chiar crește interesul dezvoltatorilor imobiliari pentru zona de nord al Brașovului grație  tranzitului scurtat considerabil, precum și a legăturii facile atât cu centura, cât și cu centrul Brașovului. 

Vezi proprietăți din portofoliul Blitz din nordul Brașovului unde prețurile pornesc de la 1.236 euro pe mp. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *