Statul vrea sa transforme cateva conace boieresti in hoteluri. Vezi galerie foto!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

O serie de conace si-ar putea recupera din gloria de altadata, datorita unei initiative a ministrului Culturii, Daniel Barbu. Ministrul vrea sa infiinteze o societate care se va ocupa, printre altele, cu amenajarea si administrarea unor spatii de cazare in interiorul acestor monumente istorice.

“Sunt monumente istorice care in momentul de fata sunt hoteluri, cum este Castelul de la Cetatea de Balta, care este proprietate privata, si, daca este restaurant asa cum trebuie, poate primi inclusiv aceasta destinatie legata de industria turistica. Este o traditie foarte solida in Spania, cu ceea ce se numeste Paradores.

In Marea Britanie, National Heritage Found a transformat multe castele in centre de evenimente, (…) avand grija sa fie prezervata calitatea monumentului, cu toata rigoarea. Dar monumentul trebuie sa fie viu, sa traiasca. Speram sa facem si noi intr-o zi (acest lucru, n.r.). Vor trece multi ani pana sa ducem monumentele in aceasta conditie, dar am creat un cadru normativ care sa permita aceasta posibilitate in viitor”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Barbu, pentru Mediafax.

Ministrul a mentionat ca firma pe care isi doreste sa o infiinteze, Administratia Monumentelor Istorice si a Siturilor Arheologice, va realiza lucrari de reabilitare si de punere in valoare a monumentelor istorice si va putea desfasura si activitati de cazare si masa in spatiile pe care le are in administrare.

Printre monumentele istorice vizate de planurile lui Daniel Barbu se numara Conacul Rosetti Bals, din judetul Vaslui, doua castele care au apartinut fostului premier al Romaniei, politicianul Alexandru Marghiloman, dar si castelul Bethlen, din judetul Mures.

Sursa: Business24

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *