Silk District – un proiect rezidențial din Iași cu spații verzi

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
silk district iași

În trecut, dezvoltatorii erau prioritar interesați să dea în folosință cât mai repede apartamentele, și erau mai puțin interesați de spații verzi. În prezent însă înțeleg tot mai bine importanța ambianței și a mediului în care clienții lor aleg să locuiască. Un proiect imobiliar din Iași face pionerat în domeniul proiectelor imobiliare. Vom promova acest proiect, deoarece ne dorim ca și alți dezvoltatori să le urmeze exemplul. 

Silk District, noul cartier din Iași aproape de centrul orașului oferă nu mai puțin de 40.000 de mp din totalul de 100.000 de mp de spațiu verde, transformând astfel o fostă platformă industrială într-un cartier verde cu locuri de joacă, alei de promenadă, terase și zone cu vegetație bogată. 

Spațiile verzi îmbunătățesc calitatea vieții

Spațiile verzi sunt indispensabile într-un oraș cu dezvoltare sustenabilă, deoarece contribuie la îmbunătățirea calității aerului și oferă locuitorilor spații în care să se relaxeze, să facă mișcare și să socializeze între ei

Din colaborarea cu o echipa  comună de 40 de specialiști care au lucrat pentru cartierul ieșean a rezultat un concept peisagistic unic, spectaculos și plăcut estetic și totodată ușor de întreținut. 

Vor fi plantați 1.400 de copaci

Astfel, potrivit planurilor dezvoltatorilor, spațiile verzi ale complexului vor cuprinde o varietate de specii endemice și plante aclimatizate, flori și ierburi ornamentale și arbuști, precum și circa 1.400 de copaci. Vor fi preferate speciile native, mai rezistente la secetă și mai puțin solicitante din punct de vedere al îngrijirii.

Printr-o selecție atentă a plantelor vor fi create ecosisteme ce reproduc interacțiunile din natură cu funcții precum curățarea apelor pluviale, prevenția eroziunii solului, răcorirea naturală a mediului, absorbția dioxidului de carbon etc. Astfel fosta platformă industrială va fi transformată în cel mai nou și mai verde cartier al orașului unde vor fi ridicate începând cu anul viitor peste 300 de locuințe eficiente din punct de vedere energetic. 

Prima fază a proiectului a fost demarată

Lucrările de demolare a fostei platforme industriale au început în luna august a acestui an. Până acum au fost demolate peste 95% din clădirile vechi, urmând ca până la finalul anului să se finalizeze procesul. 

Prima fază a componentei rezidențiale va cuprinde 315 apartamente și aproximativ 400 locuri de parcare și va fi finalizată anul viitor în decembrie. Prețul pe mp din faza de construcție începe de la 1.500 de Euro. 

Potrivit site-ului oficial al proiectului, apartamentele din Silk District vor avea prețuri cuprinse între 60.000 de euro pentru un studio cu o suprafață de 36 mp, și 80.000 de euro pentru un apartament cu 2 camere de 52 de mp, și  și vor intra pe piață cel mai devreme în 2022. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *