Sondaj: romanii sunt nemultumiti de banci. Vezi cifrele!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Faptul ca romanii sunt nemultumiti de relatiile pe care le au cu bancile si cu angajatii acestora este o certitudine, iar datele furnizate de sondajul realizat de Efin.ro nu fac decat sa intareasca acest lucru.

“Clientii s-au plans intotdeauna de costurile ridicate ale creditelor bancare si, chiar daca nu ar mai fi cazul, aceasta perceptie va ramane in mintea lor multa vreme de acum incolo”, apreciaza analistul economic Dragos Cabat.

Care sunt principalele nemultumiri ale romanilor in relatia cu bancile?

Dobanzile si comisioanele prea mari- 63%
Comportamentul personalului bancilor- 14%
Lipsa de transparenta- 13%
Calitatea slaba a serviciilor- 10%

Ce ar trebui sa faca bancile pentru a-si imbunatati relatia cu clientii?

Sa reduca taxele si comisioanele- 43%
Sa fie mai flexibile in caz de incapacitate de plata- 40%
Sa fie mai transparente- 12%
Sa le acorde bonusuri- 5%

Celelalte intrebari ale sondajului contureaza o adevarata “criza” ce defineste in prezent relatia clienti-banci, si ambele parti trebuie sa faca mai multe eforturi pentru a indrepta acest lucru. Pe de-o parte bancile trebuie sa vina cu produse adaptate puterii financiare a populatiei, iar pe de alta parte, clientii trebuie sa-si plateasca ratele la timp si sa nu se imprumute mai mult decat le permite bugetul.

“Intotdeauna, clientii care au avut probleme in relatia cu banca-credite neperformante in general-au perceput bancile ca fiind inflexibile; cu siguranta insa si acestea trebuie sa faca un efort pentru a-si apropia din nou clientii, asa cum se intampla inainte de criza”, a completat Cabat.

Doar 79% dintre romani merg la banca cel putin o data pe luna, iar jumatate sunt nemultumiti de institutiile financiare cu care colaboreaza in prezent.

Romanii prefera serviciile bancare clasice, internet bankingul fiind folosit doar de catre 8% dintre acestia saptamanal.

Sursa: Efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *