Se face sau nu se face? Turnul de pe Calea Floresti amanat cu un an

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Desi dezvoltatorul proiectului anunta ca in 2013 va incepe constructia blocului de 25 de etaje de la intrarea in oras dinspre Oradea, planurile acestuia s-au schimbat intre timp. In ciuda protestelor repetate ale locatarilor din zona, lucrarile vor demara in primavara anului viitor.

“Facem acest proiect, nu ne-am speriat nici de piata, nici de proteste. Discutam solutii de executie, fiindca pentru a construi la inaltimea asta trebuie sa mergi pe anumite sisteme. Proiectul este pregatit, dar trebuie stabilit cum se va executa. De exemplu, nu putem face o sapatura generala si sa afectam blocurile din jur; va fi un sistem prin care de la cota zero se va construi si in sus, si in jos in acelasi timp. Sunt diverse variante tehnice si de costuri, dar acum s-a cam ajuns la un numitor comun. Din primavara vrem sa incepem lucrul”, a declarat Radu Vlas, om de afaceri clujean, cel care detine societatea Imperial Development, dezvoltatorul controversatului proiect.

Contestatarii proiectului sustin ca autorizatia de constructie este obtinuta ilegal si ca distantele fata de vecinatati nu sunt respectate. Turnul de 81 de metri inaltime ar trebui sa fie la minim 40 de metri distanta de orice alta constructie insa, in realitate, acesta ar fi doar la 22 de metri de blocurile din zona.

“Autorizatia e valabila si deocamdata aceasta e respectata(…). Noi cu vecinii nu avem probleme, actele noastra sunt in regula, autorizatia de construire este in vigoare”, a completat Radu Vlas.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *