Se dezgheata piata spatiilor industriale. Vezi ce cota de piata are Clujul!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Unul dintre cele mai afectate sectoare ale pietei imobiliare in perioada de criza a fost, cu siguranta, sectorul spatiilor industriale in care, din cauza lipsei de finantare nu s-au dezvoltat foarte multe constructii noi.

Perioada nefasta se apropie de sfarsit, datele din piata confirmand faptul ca la nivel national sunt in curs de derulare mai multe proiecte industriale noi. Chiar si asa, cererea pentru astfel de spatii depaseste oferta iar noile proiecte nu vor face decat sa incerce sa acopere cererea deja existenta.

“Nu sunt foarte multe lucrari in derulare. Jucatorii importanti din aceasta piata au aplicat pentru 2013 o politica de siguranta, iar constructiile speculative au fost nesemnificative ca numar. Aici putem enumera dezvoltari in derulare precum Graells& Llonch la Turda, companie ce dezvolta un parc industrial de 200.000 de metri patrati si VGP Group in Timisoara, care lucreaza la extinderea cu 7.500 mp a unui proiect deja existent”, a declarat Madalin Aresmeritoaie reprezentant Activ Property Services.

“In urmatoarea perioada putem vorbi despre o crestere a numarului de constructii noi, necesare pentru a acoperi aceasta cerere”, a completat acesta.

In 2013, cele mai active piete pe segmentul spatiilor industriale au fost cea din Bucuresti, cu o cota de 35-40%, urmata de Timisoara cu 25%. Restul cotei de piata se imparte intre Cluj, Ploiesti si Brasov. Cei mai importanti chiriasi din sectorul industrial au fost: segmentul auto, productia de ambalaje, logistica si medicamentele.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *