Se anunta zile bune pentru piata de retail din Romania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cel mai recent studiu de piata DTZ Fair Value Index arata ca Romania a iesit din conul de umbra si a redevenit atractiva pentru investitorii de peste granite. Trebuie, insa, remarcat faptul ca aceasta revenire a tarii noastre pe radarul dezvoltatorilor imobiliari este in directa si exclusiva legatura cu segmentul de retail.

La nivel european, piata imobiliara a inregistrat, cel putin in aceste luni, o crestere semnificativa. Conform indexului Fair Value, index care masoare gradul de atractivitate al sectoarelor comerciale din lume, Romania a ajuns, in prezent, la valoarea 41 in pe batranului continent, prezentand o crestere de la 32, cifra identificata in primul trimesru al anului 2011.

In aceasta ordine de idei, cei de la DTZ ne aduc la cunostinta ca piata comerciala din Europa a crescut in toata toata splendoarea-i instabila si imprevizibila.

Astfel, sectorul de birouri a avansat de la 17 la 28, sectorul de retail a ajuns la valoarea 50, iar indexul Fair Value al segmentului industrial a trecut de la 48 la 52.

In contextul in care piata economica europeana este asa cum este, aceste cifre nu pot decat sa ne bucure si sa ne dea infinite sperante in dinamica tranzactionala a viitorului. Cresterea atractivitatii comerciale a Europei dupa doua trimestre consecutive de scadere spune multe despre eforturile potentatilor financiari de a repune piata pe picioare.

In Europa Centrala si de Est, cresterea considerabila si pertinenta a fost inregistrata in sectoarele office si retail, raportul celor de la DTZ aratandu-ne ca tocmai aceste piete vor cunoaste cresteri substantiale de capital pe termen mediu, cresteri generate de comprimarea puternica a randamentelor si de cresterea semnificativa a chiriilor, fapt care compenseaza riscul ridicat al acestor segmente.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca Moscova este cel mai performant oras european, sectoarele office si retail functionand la paramentri apropape inexplicabili de mari. In ceea ce priveste Bucurestiul, viitorul pare a fi unul al profiturilor considerabile generate de piata spatiilor comerciale.

Majoritatea pietelor clasate superior au fost in Franta, Germania si Marea Britanie.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *