Se anunta vremuri bune pentru piata de birouri din Bucuresti

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati via money.ro ca Bucurestiul va inregistra cea mai consistenta crestere a pietei de birouri pe plan european in urmatorii 4 ani.

Potrivit King Sturge, capitala noastra va surclasa astfel Londra, metropola care in 2010 a fost nici mai mult nici mai putin decat cea mai performanta piata de birouri din Europa, inregistrand o crestere de doua cifre a locurilor de munca. In aceeasi categorie s-au aflat Parisul, Varsovia si Moscova.

Conform unui studiu efectuat de Exford Economics, 2010-le a fost problematic pentru Atena, Dublin si Praga, capitale care au inregistrat o scadere a chiriilor pentru birouri. In ceea ce priveste situatia capitalei noastre, suntem informati ca in acest sector dinamica imobiliara s-a stabilizat in ultima perioada a anului trecut.

“Previziunile economice arată că vom vedea o îmbunătăţire modestă în majoritatea pieţelor de birouri din Europa. Cel mai mare potenţial de revenire pe termen scurt şi mediu îl au oraşele germane, Bucureşti, Budapesta şi Londra, unde este prognozată cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă”, sustin reprezentantii King Sturge.

In urmatorii patru ani locurile de munca din Bucuresti vor creste cu aproximativ 4,8 %, Frankfurt-ul va cunoaste o majorare de 3,2%, capitala Ungariei va inregistra o crestere a locurilor de munca de 3%, in ce Londra, lider in acest sector pana anul trecut, va avea o majorare de doar 2,5%.

“Creşterea economică din 2010 a asigurat platforma necesară pentru o îmbunătăţire generală a pieţelor de birouri din Europa. Modesta creştere economică prognozată pentru 2011 ar trebui să sprijine în continuare acest sector, dar nu vom vedea o creştere spectaculoasă pe pieţele din Europa, ceea ce va determina o continuare a preocupării chiriaşilor pe consolidarea şi pe renegocierea contractelor de închiriere”, declara reprezentantii King Sturge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *