Sat ecologic in Buzau cu casute din lut

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In comuna Berca din judetul Buzau este in curs de executie un sat, ale carui case vor fi exclusiv ecologice, fiind construite din lut si din alte materiale reciclate.

Minisatul eco va avea 5 case rotunde, fara colturi sau muchii, cu geamuri din parbrize de masina si cu pereti realizati din pamant, nisip, paie de grau sau orz si apa. De asemenea, in peretii exteriori vor fi modelate nise, in care vor fi puse funduri de sticle sau borcane, pentru lumina suplimentara si pentru a obtine astfel efecte spectaculoase. Acoperisurile vor desavarsi cladirile, pentru ca vor fi tot din pamant pe care va creste iarba.

“Am vrut sa facem un parc eolian. N-am reusit si am zis apoi sa ramanem in acelasi domeniu, eco. Cand am realizat ca ne costa prea mult sa restauram case taranesti vechi si tot cautand pe internet idei despre ce am putea sa facem, am dat peste casele cob, care mi s-au parut interesante. A fost mai greu la inceput pana ne-am invatat cu tehnica cob(…)Avem cinci case, merge greu sa le ridicam pentru ca nu e ca si cum ai face o casa din caramida. Trebuie sa fie anumite conditii meteo, sa fie soare, sa bata vantul”, a declarat Nicoleta Marin, initiatoarea proiectului.

Minisatul ecologic se va numi “Cob Village” si va incerca, o data in plus, sa promoveze zona Buzaului, cunoscuta turistilor in special pentru Vulcanii Noroiosi si pentru carnatii de Plescoi.

“Am zis ca daca venim cu altceva decat cu o simpla pensiune poate atragem mai multi turisti care vin aici la noi, pentru ca avem Vulcanii Noroiosi, avem carnatii de Plescoi, dar turistii vin si pleaca, nu lasa nimic in comuna”, a completat Nicoleta Marin.

Sursa: Adevarul

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *