Șase criterii care îți vor ușura alegerea locuinței potrivite

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ai vizionat câteva proprietăți și ți-au plăcut aproximativ toate – zona bună, parcul din apropiere, legăturile rapide cu centrul orașului. Pe care însă să o alegi? 

Când vine vorba de o achiziție atât de importantă cum e locuința ta pe următorii 20 de ani, decizia pare să fie una dificilă.

Îți oferim în acest articol o grilă de criterii pe care să le aplici fiecărei locuințe vizionate. La finalul evaluării vei ști cu exactitate care e proprietatea pentru care vei vrea să semnezi cât mai repede contractul de vânzare cumpărare. 

Ce trebuie să știi atunci când ești în căutarea unei locuințe potrivite este că aceasta trebuie să-ți aducă cât mai multe din cele 6 beneficii clasice ale oricărei achiziții importante. 

alegerea locuintei

Pentru că de fapt nimeni nu cumpără o locuință pentru atributele sale, ci cumpără soluții la problemele lor locative. Atunci când mergi pe teren cu agentul imobiliar să vizionezi proprietățile propuse, evaluează fiecare aspect în parte: 

Confort – cât de bine te simți / îți imaginezi că te simți locuind în această locuință (casă, apartament)? Îți poți îmbunătăți experiența de locuire printr-o renovare parțială sau totală? Vezi întregul potențial pe care ți-l poate oferi proprietatea. 

Economie – este important să cumperi locuința la cel mai bun preț de pe piață? Cât de importante sunt cheltuielile ulterioare pe care le vei avea cu întreținerea casei? Câți bani trebuie să investești ca să o renovezi? 

Durabilitate – care este gradul de îmbătrânire a locuinței în momentul achiziției? Vei avea ce să lași copiilor moștenire după ce achiți creditul integral peste 20-30 de ani? Care va fi valoarea de piață a proprietății când te vei decide să o revinzi peste 10-15 ani? 

Siguranță – cât de sigură este zona în care se află locuința? Cât de sigură este locuința în sine pentru copii? Nu vor exista surprize în viitor? Ce riscuri de îmbolnăvire sau accidentare poți avea locuind în această casă? 

Performanță – cât de adecvată este locuința și dacă îți satisface întocmai nevoile de spațiu? Dacă lucrezi de acasă – ai spațiu de un birou? Dacă ai copii – fiecare copil are suficient spațiu pentru activitățile de joacă, somn, învățare? Dacă ești într-o relație de cuplu, aveți spațiul și condițiile adecvate pentru intimitate? 

Aparențe – ce reprezinta pentru tine sau pentru cei din jurul tău locuirea în această zonă, în acest cartier, în acest complex rezidențial? Asocierea cu această locație te reprezintă?

Acordă un punctaj de la 1 la 10 fiecărui criteriu și apoi compară punctajul obținut de proprietățile pe care ți le prezintă agentul. Îți vei face decizia de cumpărare mult mai ușoară! 

Cere toate informațiile de care mai ai nevoie pentru decizia de cumpărare de la agentul imobiliar Blitz cu care ai făcut vizionările. 

Contactează din vreme un agent și discută cu el criteriile tale de alegere a locuinței. Comunică-i de la bun început ce te intereseaza, si eventual transmite-i specific punctajul  pe criteriile de mai sus.

După fiecare vizionare ori proprietate prezentată, discuta cu cei din familie și acordați punctajele, apoi transmite-le agentului. Comunică-i specific ce ți-ai dori în plus sau altfel după fiecare vizionare, și astfel îți vei mări șansele ca următoarea locuință vizionată să fie exact ce ți-ai dorit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *