Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va fi “livrata” in 2012

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati ca, in ton cu proiectele europene de factura ecologica, Sala “Sporturilor si Culturii” din Cluj-Napoca va fi construita in asa fel incat costurile de intretinere sa fie cat se poate de modice.

Astfel, cladirea va fi dotata cu panouri solare, sisteme de colectare a apei de ploaie si cu sisteme inteligente de iluminat.

Aceasta stire are darul de a ne eroda scepticismul in ceea ce priveste apententa romanului pentru piata imobiliara “verde”.

In ciuda faptului ca investitiile pe care le necesita astfel de constructii eco sunt mult peste media pe care o tolereaza cetateanul de rand, economiile pe termen lung pe care le implica dotarea cu toate instalatiile de eficientizare hidro-termica sunt de natura sa anuleze, mai mult sau mai putin, prejudecatile potentialilor clienti.

Se pare ca aceasta sala multifunctionala de sport, situata virtualmente, evident, in vecinatatea stadionului Cluj Arena, va fi “livrata” clujenilor cel tarziu in luna mai a anului viitor. Compania sibiana Con-A va efectua lucrarile de constructie pentru suma de 50,9 milioane de lei.

Astfel, la ora actuala, se monteaza stalpi prefabricati intre subsol si etajul trei, se monteaza grinzi prefabricate la planseul peste subsol si la planşeul peste parter. De asemenea, se executa lucrari de compactare si aducerea terenului la cota pentru turnarea pardoselii de la subsol si se fac lucrari de cofrare, armare, turnare a elementelor de la subsol, parter, etaj 1 si etaj 2 – fundatii, stalpi, diafragme, rampe acces auto, case de scara si rezervoare.

Alte lucrari ce se executa la ora actuala tin de instalatiile sanitare si canalizare si, nu in ultimul rand, de instalatiile electrice sub placa pe sol. Intre timp, in fabrica celor de la Con-A SRL, constructorul salii polivalente, se toarna elemente prefabricate (grinzi) pentru etajul I si stalpi pentru subsol – etaj 3.

Incercarile mai mult sau mai putin reusite ale arhitectilor clujeni de a integra valorile de factura artistica in cadrul functional isi gasesc, si in acest caz, campioni si bravi “avangardisti”, proiectantii declarand recent ca “tema” constructiei va fi transparenta.

Fatada care imbraca sala a avut parte de o atentie deosebita deoarece este o interfata intre interior si exterior. Este o fatada dubla care va avea o structura metalica. Practic, va fi ca o plasa de joc cu ochiuri inegale. Ne-am gandit la fluiditatea si dinamismul plasei, comună mai multor sporturi, de la tenis la baschet sau handbal si volei, atunci cand este lovita de minge. Acela este un moment unic, care ii bucura pe unii si ii întristează pe altii, iar noi vrem sa surprindem in fatada cladirii specificul acestui moment”, a explicat arhitectul Serban Tiganas.

Regimul de inaltime al salii va fi de 1S+P+3E si va avea peste 7000 de locuri cu anexele sportive si tehnice aferente, cu dotari complementare de alimentatie publica, spatii comerciale inchiriabile si un parking subteran pentru minimum 446 de masini. In cazul fericit al unor concerte, capacitatea salii ar putea fi extinsa pana la 9700 de locuri.

In interior, cladirea va fi impartita in trei zone relationate cu sala principala, dupa cum urmeaza: zona VIP si tehnică, zona publicului si zona sportivilor.

Sursa: www.monitorulcj.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *