Sa fie aceasta ultima saptamana de “convietuire” cu Bechtel?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Autostrada Transilvania poate reveni in forta, daca negocierile cu americanii de la Bechtel, ce se vor incheia pe 30 aprilie, vor duce la anularea contractului. Se pare ca mai multe companii internationale sunt interesate de concesionarea anumitor tronsoane din A3.

“Pe 30 aprilie seincheie negocierile cu Bechtel. Atunci vom sti daca ne intelegem cu privire la modalitatea de inchidere a contractului sau daca avem pozitii divergente. Indiferent de situatie, ea va fi prezentata Guvernului si facuta publica. Dupa 30 aprilie, vom incepe procedurile pentru a concesiona cele 9 tronsoane- cel mai important este Suplacu de Barcau-Bors din punctul meu de vedere- pentru a gasi investitori privati sa contracteze in sistem de concesiune(…)pana acum au fost companii foarte mari din lume care si-au manifestat interesul de concesiune a unor tronsoane sau interesul pentru intreaga autostrada Transilvania”, a declarat pentru Realitatea TV, Dl. Dan Sova, ministru delegat pentru proiecte de infrastructura.

Singura solutie pentru a iesi din aceasta stare de incertitudine ar fi incheierea definitiva a contractului cu Bechtel si construirea autostrazii Transilvania prin parteneriate public-private. Au trecut 10 ani de cand a fost aprobat proiectul pentru A3, 10 ani in care s-au construit si dat in folosinta 52 de kilometri din totalul de 415. Termenul de finalizare, prevazut in contractul initial era anul 2012.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *