S-au saturat de mall-uri? Investitiile in centrele comerciale europene in scadere!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform unui studiu CBRE, investitiile in centre comerciale europene au scazut dramatic in primul trimestru ala anului 2012, de aproape 3 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut!

In cifre, investitiile in primele trei luni ale anului in acest sector au atins 4,6 miliarde de euro, cu 9,3 miliarde mai putin fata de trimestrul anterior. Anul trecut, in aceeasi perioada, investitiile in centre comerciale atingeau 12,6 miliarde de euro, ceea ce face ca la numai un an acestea sa scada de aproximativ 3 ori!

“In prezent nu gasesti nimic in magazine la nivelul de calitate pe care clientii sunt dispusi sa-l cumpere”, adeclarat Michael Haddock, director de cercetare la CB Richard Ellis. El identifica astfel unul din raspunsurile la intrebarea: de ce sa investeste atat de putin in centre comerciale? Alte raspunsuri, mai generale, vizeaza situatia economica si politica incordata din cadrul Uniunii Europene din ultima perioada, care genereaza neincrederea investitorilor.

In Romania nu ducem lipsa de noi proiecte de investitii pe segmentul comercial. In anul 2012, nu mai putin de 11 noi centre comerciale isi vor deschide portile: 3 in Bucuresti, 2 in Oradea si cate unul in Botosani, Craiova, Bacau, Iasi, Deva si Slobozia. Pe langa acestea, sunt anuntate deschideri de hypermarket-uri Cora in mai multe orase ale tarii, iar acestea vor beneficia si de galerii comerciale, putand fi incluse in stocul de spatii comerciale pregatit pentru anul in curs.

Sursa: www.business24.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *