S-au pus bazele primul patronat imobiliar din Romania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Principalii posesori de active imobiliare au ajuns la concluzia ca cel mai important obiectiv al intregului sistem ar trebui sa fie atingerea unei stabilitati care sa stimuleze o reviviscenta a pietei.

Desi situatia nu e tragica, efectele crizei economice se simt puternic in sectorul imobiliar, motiv pentru care mogulii locali au decis sa faca front comun impotriva destabilizarilor induse de recesiune.

Liviu Tudor, Ion Tiriac si Iulian Dascalu au pus astfel bazele unui patronat al carui prim obiectiv este resuscitarea pietei imobiliare.

Conform unui articol publicat pe www.capital.ro, Gabriel Popoviciu este si el interesat sa devina memrbu al acestei organizatii afiliate la European Property FederationRABO, sau Patronatul Proprietarilor de Cladiri din Romania, este singura astfel de formatiune economica din tara.

Sunt evenimente imobiliare suficient de multe în care dezvoltatorii şi proprietarii din România îşi pot face contacte şi stabili parteneriate, însă nu acesta este rolul principal al unei asociaţii. E important ca mai mulţi mari proprietari de clădiri să se angajeze la puncte de vedere comune, să schimbe opinii. Până acum, aceste lucruri s-au realizat pe alte căi şi nu într-un cadru organizat. Eu sunt un adept al conceptului de franciză, al împrumutării unor modele de succes de pe pieţele dezvoltate, motiv pentru care susţin astfel de iniţiative. E greu să câştigi încrederea oamenilor după zeci de ani de egalitarism“, a declarat Gabriel Popoviciu intr-un interviu acordat celor de la Capital.ro.

Se urmareste prin intermediul acestui parteneriat in primul rand stabilizarea pietei imobiliare, insa si constituirea unei formatiuni care sa reprezinte interesele posesorilor de active. In contextul in care piata imobiliara este usor instabila, prezenta RABO presupune implicit incercarea de a reduce pierderile din sectorul imobiliar la un procentaj acceptabil.

Rolul acestor organizatii este evident tocmai intr-o perioada de criza. Mai ales intr-o piata in care orice investitie imobiliara se loveste de ostilitati si starneste suspiciuni. Aceste asociatii ar fi trebuit sa apara inca de la criza anterioara. Cred ca nu se inţelege foarte clar rolul unui investitor imobiliar, faptul ca are un impact asupra PIB-ului, asupra bugetelor locale, creeaza locuri de munca şi implica o intreaga industrie pe orizontala“, a  mai declarat Gabriel Popoviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *