S-au ieftinit casele si vilele construite dupa 1990

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Informatiile bulversante legate de piata imobiliara din Romania continua sa fie livrate cu obstinatie si insistenta. Desi setea noastra de cunoastere este, astfel, satisfacuta, aceasta aglomerare informationala ne deruteaza si mai mult, in special in contextul in care judecatile de valoare si predictiile se contrazic nu de putine ori.

Suntem informati, via imobiliare.ro, ca 2011-le a adus cu sine o ieftinire considerabila a caselor si vilelor la nivel national. Desi pare dificil de acceptat, aceasta situatie nu este o simpla speculatie iresponsabila.

Studiul celor de la imobiliare.ro este mai mult decat clar.

Au intrat in spectrul de analiza anunturile legate de vanzarea caselor si vilelor construite dupa 1990 in Bucuresti, Timis, Brasov, Constanta, Ilfov, Cluj si Iasi. Se pare ca cea mai dramatica ieftinire a preturilor a fost iregistrata, in acest inceput de 2011, in Constanta. Casele si vilele post-comuniste s-au vandut cu 7,2% mai putin decat in 2010. Brasovul, in schimb, a cunoscut, in mod neasteptat, o majorare a preturilor de aproximativ 4%.

Pe segmentul case-vile, cea mai mare scadere de pret, de -7,2%, a fost inregistrata la Constanta, iar singurul oras unde putem vorbi de o crestere a pretului cerut este Brasovul. Cererea pentru case si vile nu a revenit la un nivel care sa asigure stabilitatea pe piaţa, desi prin prisma pretului, in localitatile din vecinatatea marilor orase, casele pot reprezenta o alternativa la oferta de apartamente noi”, a declarat Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Cluj-Napoca a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o scadere de 1,8%, metrul patrat ajungand de la 1027 euro, pretul standard la finalul lui 2010, la 1009 euro in primul trimestru al acestui an. La nivel de judet, preturile caselor si vilelor construite dupa 1990 au scazut cu 2,2%, cea mai consistenta piata din acest sector reprezentata fiind de cea din Floresti.

Concluziile celor de la imobiliare.ro sunt cel putin descumpanitoare. Avand in vedere ca preturile apartamentelor au stagnat in ultima perioada, ieftinirea caselor si vilelor construite dupa 1990 pare sa nu se inscrie in pattern-ul general.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *