S-a schimbat schimbarea! Polita facultativa poate tine locul celei obligatorie!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a fost anulat in instanta desi, decizia nu este irevocabila. Conform ordinului, proprietarii care aveau polite facultative, erau obligati sa-si faca si polita obligatorie. Drept urmare, avand azi o polita facultativa, care sa includa cele 3 riscuri, cutremur, inundatii si alunecari de teren, este suficient.

“Se suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, numai in ceea ce priveste efectele articolului 7 din Norme. Cu recurs in 5 zile de la comunicare”, se arata in documentele Curtii de Apel.

Decizia are darul de a “redeschide” piata asigurarilor de locuinte, pentru ca atat societatile de asigurari membre ale grupului PAID, cat si cel din afara grupului ( Alianz, Omniasig), au acum posibilitatea de a concura cu produse diverse, lucru absolut benefic proprietarilor de locuinte. O asigurare facultativa, care, pe langa cele trei riscuri obligatorii, mai cuprinde si altele, cum ar fi incendii de exemplu, la acelasi pret, de 20 de euro pe an, va fi mult mai atractiva decat asigurarea obligatorie clasica. Aceasta decizie a instantei ingroapa asigurarea obligatorie a locuintelor, la numai un an de la lansarea sa. Suntem curiosi cum vor fi amendati cei care nu si-au asigurat locuinta, pentru ca, pe langa baza de date a asiguratilor obligatorii, este nevoie acum si de o baza de date a asiguratilor cu asigurari facultative- documente puse la dispozitia primariilor, cele care trebuie sa amendeze si sa colecteze sumele in momentul de fata.

Desi decizia Curtii nu favorizeaza societatile de asigurari membre ale grupului Paid, reprezentantii acestuia accepta si, mai mult, sustin aceasta decizie:

“Speram ca in cel mai scurt timp sa nu mai fie nevoie de incheierea a doua polite- obligatorie si facultativa, si sa implementam un sistem care sa permita acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare pe o singura polita de asigurare”, a declarat Aurelia Cristea, directorul general al PAID.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *