Romanii solicita credite ipotecare de la bancile “ieftine”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform unui sondaj de opinie realizat de reprezentantii BCR in colaborare cu agentia de consultanta Coldwell Banker, cei mai multi romani care solicita credite ipotecare aleg institutiile financiare in functie de costurile impuse, ceea ce inseamna ca reputatia bancii este mai mult sau mai putin relevanta.

Un alt criteriu de selectie este gradul de operativitate al institutiilor financiare, un plus de atractivitate reprezentandu-l si ofertele promotionale.

In contextul in care situatia economica a Romaniei este cel putin lamentabila, e de la sine inteles ca relevanta sau reputatia de pe piata nu reprezinta un criteriu esential in alegerea bancilor.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca peste 45% dintre cei intervievati vor sa apeleze la un credit Prima Casa, aproximativ 36% cauta alte tipuri de credite imobiliare, iar 15% dispun de capitaluri financiare suficient de mari pentru a-si cumpara locuinte cu de la sine putere.

Potrivit studiului, peste 47% dintre romanii care sunt in cautarea unui credit pentru locuinta sunt dispusi sa achite un avans cuprins intre 5% si 10% din valoarea imobilului, in timp ce aproximativ 26% sustin ca nu pot prezenta un avans mai mare de 5%. Doar 5% considera ca ar putea veni cu un avans mai mare de 25%.

Ca tot veni vorba de importanta crescanda a costurilor, suntem informati ca, in ciuda zvonurilor lansat recent, BNR nu a demarat niciun proiect de restrictionare a creditelor in valuta prin fixarea unui avans mai mare.

Orice masura de aceasta factura ar limita creditarea, chiar daca aceasta va fi luată in viitor, cand este de presupus ca veniturile persoanelor vor creste si acestia si-ar putea permite un avans mai ridicat“, a declarat Stefan Coroianu, directorul executiv al diviziei de management al produselor din cadrul BCR, adaugand ca o crestere considerabila a solicitarilor de credite ipotecare poate fi generata doar prin intermediul scaderii avansului.

Sursa: evz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *