Romanii nu-si asigura locuintele. Vezi cu cat a scazut numarul asigurarilor de locuinte

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

AsigurariLa sfarsitul lunii ianuarie doar 1,6 milioane de locuinte din Romania erau asigurate impotriva celor trei riscuri acoperite de asigurarea obligatorie: cutremur, inundatii, alunecari de teren. Avand in vedere ca in Romania sunt in prezent aproximativ 8 milioane de locuinte, conform datelor Institutului National de Statistica, procentul locuintelor asigurate este extrem de redus (20 %).

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul contractelor de asigurare este in scadere cu aproximativ 100.000 de unitati, potrivit datelor PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale).

Cele mai multe locuinte asigurate sunt in Bucuresti si in zona Munteniei, numarul acestora reprezentand 40% din total. Cu toate acestea, cele mai multe despagubiri acordate anul trecut de PAID, au luat calea judetelor Vrancea si Buzau, asa cum era si de asteptat, carora li se adauga si judetul Valcea.

Politele de asigurare obligatorie emise de catre PAID acorda despagubiri in limita a 10.000 sau 20.000 de euro in functie de materialele din care este construita locuinta, iar primele anuale sunt de 10, respectiv 20 de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *