Romanii nu dau doi bani pentru ziua de maine!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Nu stim daca ne lipseste o oarecare cultura investitionala sau suntem pur si simplu saraci, pentru ca cifrele prezentate de curand de vice-guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei nu sunt deloc imbucuratoare.

Domnul Adrian Vasilescu a declarat recent ca: “Suntem pe ultimul loc in Europa si printre ultimele locuri in lume privind investitiile. Dupa statistica noastra guvernamentala, 0,6% din cheltuielile unei gospodarii medii ajung la investitii. Si asta inseamna achizitii de case, constructii de case, cumparari de terenuri, de actiuni, de obligatiuni”.

De asemenea, se arata in comunicatul domnului Vasilescu, firmele si populatia au in momentul de fata 42,5 miliarde de euro in banci, dintre care depozitele populatiei depasesc jumatate, insa si asa sumele sunt foarte mici.

Mai bine masa azi decat casa maine

Romanii sunt insa preocupati de confortul zilnic, de belsugul meselor de sarbatori si „uita” ca ziua de maine este tot mai aproape. Astfel, prea putini dintre noi se gandesc sa investeasca in bunuri ce ar putea sa ne aduca beneficii pe termen mediu si lung. Si pentru ca modele exista atat pe plan local cat si pe plan mondial, este de datoria fiecaruia sa le caute si sa le urmeze.

Sursa: adevarul.ro
Foto: imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *