Românii bogaţi, interesaţi să cumpere proprietăţi cu probleme

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Fonduri de investiţii, dar şi români bogaţi s-au arătat interesaţi să cumpere proprietăţi cu probleme, dar au fost dezamăgiţi de numărul mic de oportunităţi, deoarece băncile nu sunt deocamdată dispuse să le scoată pe piaţă, potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură Reff&Asociaţii.

“Fenomenul distressed nu s-a consumat în mare măsură. Băncile nu au apăsat pe butonul de declanşare a procesului, deşi au în portofoliu credite neperformante, chiar dacă pe unele le restructurează pentru a oferi termeni mai flexibili. Băncile nu au vrut să pună pe piaţă active la preţuri mici care ar fi declanşat o avalanşă de reduceri de preţuri”, a declarat agenţiei Mediafax Alexandru Reff, partener la Reff&Asociaţii, afiliată Deloitte România.

Băncile preferă să nu le dea

El a arătat că băncile preferă să le menţină în bilanţ deocamdată, iar scoaterea pe piaţă a acestor proprietăţi este o chestiune de timp, deşi vor fi unele instituţii de credit care le vor păstra prin structuri specializate.

“Au existat fonduri care au planificat investiţii pentru preluarea de proiecte distressed, dar au fost dezamăgite de numărul mic de oportunităţi de pe piaţă. De asemenea, sunt oameni români bogaţi, care au bani şi care caută oportunităţi. A existat o imobilitate a pieţei dată de bănci, care nu au vrut să-şi asume în suficientă măsură să scoată din portofoliu împrumuturile cu probleme. Băncile mai degrabă vor să preia prin structuri specializate proiectele, pentru a le continua pe unele sau conserva pe altele decât să le vândă acum”, a adăugat Reff.
Sursa: Imopedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *