Romania va aduce un beneficiu de 22 miliarde de euro pe piata mondiala a constructiilor

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Situatia precara a sectorului imobiliar din Romania este cunoscuta de toata lumea. In ciuda faptului ca specialistii de toate facturile vocifereaza insistent si divers, e poate mai bine sa nu speculam in necunostinta de cauza. Iata de ce sunt de preferat informatiile concrete, informatii care ofera cetateanului de rand posibilitatea de a-si forma propria opinie.

Imopedia.ro ne ofera, in acest sens, cateva astfel de informatii obiective legate de un segement care, in pofida situatiei generale, pare s-o duca relativ bine. Este vorda de sector constructiilor.

Potrivit unui studiu efectuat de reprezentantii PricewaterhouseCooper, Romania va contribui, in urmatorii 10 ani, cu aproximativ 22 miliarde de dolari la cresterea pietei constructiilor la nivel mondial. Chiar daca pare iesit din comun, Romania se va plasa, astfel, pe locul patru in topul celor mai active tari din lume pe acest segment.

Rusia, liderul fara drept de apel al acestui top, va contribui la sectorul constructiilor cu suma fabuloasa de 117 miliarde de dolari, urmata fiind de Turcia, care va investi 81 miliarde de dolari, si de Polonia, care va aduce un beneficiu mondial de 51 miliarde dolari. Romania va devansa, astfel, tari ca Cehia, Bulgaria, Ucraina si Ungaria.

„Sectorul construcţiilor nu a înregistrat niciodată o astfel de creştere rapidă, peste ritmul de creştere al Produsului Intern Brut global, creştere alimentată de superputerile economice emrgente precum China şi India, dar şi de revirimentul construcţiilor pe piaţa americană”, a declarat Graham Robinson, Director, Global Construction Perspectives, unul dintre cei “responsabili” de acest studiu de amploare.

Concluzia raportului celor de la PricewaterhouseCooper este ca urmatorii cinci ani vor fi dominati, la nivel de investitii in sectorul constructiilor, de Asia, care va avea o rata anuala de crestere de 8,3%, si de Europa Centrala si de Est, cu o rata de crestere de circa 7,9%.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *