Romania sta cu ochii pe bancile grecesti

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Avand in vedere ca circumstantele economice din Grecia sunt cel putin dramatice, Romania sta cu ochii pe institutiile financiare elene care activeaza pe piata imobiliara locala. Se pare ca acest sector problematic sta, cel putin deocamdata, pe umerii Bancpost, Alpha, Piraeus si Banca Romaneasca.

Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca aceste institutii financiare elene au pompat in piata imobiliara locala nu mai putin de un miliard de euro, suma deloc neglijabila investita intr-o serie de proiecte de mare anvergura.

Relevanta respectivelor proiecte este inegala, existand momentan spatii rezidentiale cu sute de apartamente nevandute, cladiri de birouri partial sau integral goale, si centre comerciale neocupate.

Exista, insa, si imobile inchiriate integral, imobile care inregistreaza randamente considerabile in contextul in care piata imobiliara nu o duce prea bine.

“Mi-este greu sa cred. In piaţa imobiliară oricum nivelul de neincredere este ridicat si finantarile putine. In mod evident, pana cand situatia Greciei nu se va clarifica, nu vom putea vorbi de finantare imobiliara din partea ban­cilor greceşti. Nu as dori totusi sa generalizez”, a declarat Andrei Diaconescu, managing partner in cadrul casei de investitii Capital Partners, adaugand ca, in ciuda dezechilibrului economiei grecesti, exista cateva institutii financiare elene relativ stabile.

Nu trebuie uitat, insa, faptul ca economia romaneasca se mentine pe linia de plutire si datorita investitiilor consistente ale bancilor grecesti, acestea fiind, cel putin deocamdata, mult prea relevante pentru a fi ignorate.

“Bancile grecesti finanteaza in mod traditional piata imo­biliara, fiind un business usor de inţeles. Pe plan local au abordat masiv doua seg­mente: clientii greci si dezvoltatorii imo­biliari, unde au fost foarte competitivi ca pret si nu au permis altor banci sa creasca”,  a mai spus Diaconescu.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – agentie imobiliara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *