Romania pe primul loc in Europa la numarul de proprietari de locuinte!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Blog 08.01- Romania pe primul loc in Europa la numarul de proprietari de locuinteConform datelor Biroului de Statistica al Uniunii Europene, 96,6% din populatia Romaniei detine locuinte in proprietate, acest lucru reprezentand cel mai ridicat numar de proprietari raportat la populatia tarii din Europa.

Topul este dominat de statele din Europa Estica, cele din vestul si nordul continentului aflandu-se pe locurile de la sfarsitul clasamentului. De exemplu, in Lituania 91,9% din populatie detine cel putin o locuinta. Pe de alta parte, in Germania si Austria, mai putin de 60% dintre locuitori sunt proprietari.

In studiul Biroului de Statistica mai exista un capitol interesant, cel al modului in care au fost dobandite locuintele. Media europeana a locuintelor achizitionate prin credit imobiliar este de 43,5%, iar clasamentul de mai sus in acest caz este inversat.

Peste media locuintelor achizitionate prin credit se situeaza state ca: Norvegia (64,9%), Islanda (62,7%), Suedia (61,6%), Olanda (59,9%) si Danemarca (51,8%). In Romania, media locuintelor achizitionate prin credit era de doar 0,9%!

Sursa: Money.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *