Romania- destinatia favorita a investitorilor in centre comerciale

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata romaneasca de spatii comerciale are inca o capacitate mare de absorbtie a investiilor straine, interesul acestui tip de investitori pentru noi centre comerciale romanesti crescand pe masura ce indicatorii economici previzionati pentru anii urmatori sunt incurajatori.

“Romania ocupa primul loc in special datorita cresterii rapide a cheltuielilor de consum si a vanzarilor de retail estimate pentru urmatorii cinci ani, de 6,1%, respectiv 6,2% in medie pe an. Chiar daca economia Romaniei este volatila, legata puternic de cea a Greciei prin relatii comerciale si financiare, Guvernul a facut progrese bune in ceea ce priveste sistemul fiscal si prin scaderea deficitului bugetar in 2011. Rata somajului este relativ scazuta, de 7,4%, iar densitatea de centre comerciale este printre cele mai reduse din cele 16 piete analizate(84 mp/1.000 de locuitori), oferind astfel bune oportunitati de dezvoltare”, se arata intr-un studiu al companiei Savills.

Studiul pozitioneaza Romania pe primul loc in Europa, din punct de vedere al destinatiilor preferate de investitorii in centre comerciale, depasind in ordine, Polonia, Ungaria, Cehia si Austria.

De asemenea, stam bine si la randament, randamentul pe piata a centrelor comerciale din Bucuresti fiind de 8,75%, cel mai mare dintre pietele analizate din zona europeana, dupa cel din Dublin.

Sursa: www.economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *