În 2015 Romania a inregistrat cea mai mare crestere a constructiilor din UE

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dupa 5 ani de revenire dupa criza economica, constructiile romanesti vor trece pe plus. Comisia de Prognoza a UE anunta o crestere de 7% a sectorului de constructii romanesti in 2015.

Crestere constructii- 04.06Principalul “vinovat” de aceasta evolutie spectaculoasa, pare a fi programul Prima Casa si normele sale tot mai permisive, fapt care a condus spre cresterea galopanta a cererii. De asemenea, politica BNR de reducere a dobanzii de referinta a oferit prilejul bancilor comerciale de a se prezenta in fata clientilor cu produse de credit deosebit de avantajoase, unele chiar mai avantajoase decat Prima Casa.

In fine, un al treilea aspect care a impulsionat sectorul constructiilor este nivelul inca scazut al preturilor terenurilor de la marginea marilor orase. Sa nu uitam ca terenurile au avut de suferit cel mai mult in perioada de criza imobiliara, iar preturile acestora inca este departe de cel din anii de boom imobiliar.

Cea mai extinsa zona de dezvoltare imobiliara se gaseste in sudul Bucurestiului. Nu mai putin de 40 de ansambluri imobiliare au fost demarate aici inca de anul trecut, iar anul acesta sunt chiar mai multe, dupa cum apreciaza reprezentantii Digi 24, citand surse din randul dezvoltatorilor imobiliari.

“Chiar in aceasta zona vor aparea in urmatoarea perioada in jur de 50 de blocuri noi si 1.000 de apartamente”, a declarat Bogdan Ivan, reprezentant al unui dezvoltator din sudul capitalei.

“Anul acesta, in primele 3 luni, vanzarile au crescut cu o medie de 40% fata de primele trei luni ale anului trecut. Rezervarile au crescut cu aproximativ 50% fata de anul trecut”, a declarat Ecaterina Mincu, director al unui centru imobiliar.

Potrivit Eurostat, Romania a inregistrat in primul trimestru al acestui an cea mai mare crestere a constructiilor din Uniunea Europeana- 13,4%. Asteptarile specialistilor europeni pentru urmatorii trei ani converg spre un plus constant de peste 5%.

Sursa: Digi24

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *