Rezultatele de la BAC nu vor afecta foarte mult preturile chiriilor!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Logica stirilor din ultima perioada, ar duce catre un singur raspuns: Bacalaureatul 2012 va decima numarul de studenti din universitatile clujene. Promovabilitatea de sub 50% la nivel national, a tras un semnal de alarma in piata, iar jucatorii s-au impartit in doua tabere. Dincolo de senzationalul unor procente ingrijoratoare aruncate pe piata, se pare ca la unitatile de invatamant care se respecta, procentul celor admisi s-a apropiat de 100%.

O prima tabara sustine ca direct afectata de cifrele vehiculate va fi cererea de locuinte de inchiriat si, in legatura cu aceasta preturile care vor scadea.

“Cererea pentru chirii venita din partea studentilor ar putea scadea, iar studentii sunt cei care alcatuiesc cea mai mare parte a cererii. Aceasta ar putea conduce la o reasezare a chiriilor, deoarece presiunea pe acest segment va scadea. Eu zic ca, in actualul context, am putea asista la o scadere de aproximativ 10% a pretului chiriilor”, este de parere Sanda Moldovan, presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare Cluj.

Cealalta tabara nu se asteapta la schimbari majore pe piata chiriilor, bazandu-se pe faptul ca in realitate numarul de studenti care vor veni la Cluj, va ramane in continuare mare.

“Sa nu uitam ca la liceele bune, promovabilitatea a fost ridicata. Rezultate mai slabe s-au inregistrat la liceele mai slab cotate, precum cele industriale. De aceea cred ca, in acest an, numarul studentilor care vor veni la Cluj nu va scadea, iar cererea pe aceasta piata se va mentine la acelasi nivel. In acest context, nu cred ca vom asista la o ieftinire a pretului solicitat de proprietarii care vor sa isi inchirieze apartamentele”, a subliniat Leonard M., specialist marketing al companiei Blitz Imobiliare.

Mai sunt doar cateva luni, pana in perioada septembrie-octombrie, perioada de foc a chiriilor pe piata clujeana, si atunci vom putea analiza rezultatele si trage concluziile.

Sursa: Transilvania Reporter

Echipa Blitz Imobiliare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *