Retrospectiva anului 2022 Blitz

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
blitz 2022

Anul 2022 pentru Blitz a fost un an al provocărilor și al rezilienței, dar și al extinderii naționale, cu creșteri frumoase atât pe zona rezidențială, cât și pe cea investițională. 

Potrivit CEO-ului Blitz, Cătălin Priscorniță: ”Anul 2022 a fost un an marcat de incertitudine și impredictibilitate, provocate de efectul cumulat al unor cauze fără precedent – pandemie, război, criză energetică, inflație și creșterea generalizată a costurilor vieții!

Toți acești factori însă au avut un efect întârziat asupra pieței, de recul care a creat un joc al imobiliarelor sub formă de zig-zag, cu creșteri și scăderi de prețuri și tranzacții, de la o lună la alta și cu stări de la panică și expectativă la adaptabilitate și schimbare. 

Per ansamblu, piața imobiliară a rezistat stoic și și-a demonstrat viabilitatea în vremuri incerte de panică și război, iar consumatorii au arătat, în ciuda condițiilor de piață, un interes crescut pentru imobiliare, sfidând parcă logica prudenței și a predicțiilor de prăbușire a pieței, omniprezente în mass-media.”  

O cifră de afaceri mai mare în 2022

În tot acest context de panică, dar și de reziliență, Blitz a crescut ca cifră de afaceri pe întreaga rețea de birouri și francize Blitz cu +36,22% față de anul 2021, de la 4,61 mil. Euro la 6,28 mil. Euro, sporindu-și centrele de profit de la 20 (în 2021) la 38 (în 2022) și extinzându-le în toate regiunile României – Vest, Est, Nord, Sud și Centru.

Cifrele anului 2022

  • Blitz a ajuns în 2022 la un număr total de 15 birouri și 10 francize, și o prezență în 19 orașe din România.
  • Site-ul blitz.ro a fost vizitat de 15,746 milioane de vizitatori, pentru ofertele din orașele în care Blitz este prezent. 
  • A crescut numărul de oferte de pe site-ul Blitz,  de la 6.500 de oferte pe lună în 2021 la peste 14.000 de oferte de proprietăți de vânzare și închiriere pe lună la sfârșitul lui 2022.
  • În 2022 a crescut și numărul de vizionări, dacă în 2021 agenții Blitz au efectuat 15.000 de vizionări, în 2022 numărul acestora a crescut la 27.800, adică cu + 85,33% mai mult față de anul anterior.  
  • Blitz a stat foarte bine și la capitolul prospectări – din 3 proprietăți promovate, cel puțin una a fost tranzacționată prin Blitz – din 18.600 de prospectări în total au fost încheiate 8.000 de tranzacții.

Un nou model de franciză

Pentru a realiza această creștere, în 2022 Blitz a dezvoltat și mai mult modelul său de franciză lansat în 2020, cu o versiune adaptată mai bine la nevoile de creștere accelerată a francizelor și o gamă mai flexibilă de servicii pe care francizații le pot accesa la nevoie, în funcție de viteza dorită de dezvoltare. 

Principalul avantaj al noului model de franciză Blitz 2.0 este că pune la dispoziție managerilor de francize punctual, la cerere, toate serviciile de suport al unui business imobiliar de nivel național. 

Serviciile oferite francizelor de recrutare de agenți, programele de training pentru agenți, mediul de lucru complet digitalizat, CRM-ul personalizat, serviciile de Call Center și  HR, marketing și promovare, precum și consultanță financiar-bancară și juridică, garantează un control mai bun al cheltuielilor și o claritate a ce s-a livrat și cu ce rezultat. 

Noi birouri și francize în toată țara

Ca urmare a adaptării la piață, în anul 2022 Blitz a deschis 7 birouri noi în Târgu Mureș, Târgoviște, Suceava, Pitești, Alba Iulia, Ploiești și Oradea și 5 francize în Alba Iulia, Curtea de Argeș, Bistrița x2 și Târgu Jiu.

Prin această extindere Blitz și-a mărit forța de vânzări la un număr fără precedent. Peste 420 de agenți au activat în cadrul companiei în toată rețeaua pe durata anului trecut. Această creștere a adus și rezultate pe măsură – o cifră de vânzări în întreaga rețea de birouri locale și francize Blitz de aproximativ 7 mil. Euro, și o valoare estimată a proprietăților tranzacționate de 250 mil. Euro. 

Blitz Camp Master Class – primul curs de brokeri acreditat

Pentru a susține această extindere, Blitz a recrutat în permanență agenți noi, pe care i-a format în cadrul programelor sale de training și educație în imobiliare – Blitz Camp și Blitz Academy.

Peste 420 de noi agenți imobiliari au fost recrutați printr-o strategie națională în toate centrele economice din țară, cu ajutorul unor mijloace de recrutare moderne – quiz-uri de profilare, interviuri la distanță, dar și față în față. 

Agenții recrutați au fost apoi formați în programul cu o durată de 100 de zile – Blitz Camp, care oferă cursanților toate cunoștințele de care au nevoie pe teren și motivația pentru următorii pași spre performanță și excelență în imobiliare. 

Noutatea educațională a anului 2022 marca Blitz a fost programul de pregătire  ”Blitz Camp Master Class” –  primul curs de broker imobiliar acreditat de către Ministerul Educației, cu o durată de 1.080 de ore de formare, pe care cursanții îl pot parcurge în aproximativ 6 luni. 

Blitz va lansa în februarie 2023 o nouă platformă educațională pentru brokerii imobiliari, dar și pentru publicul larg, iar Master Class-ul de Imobiliare de la Blitz va fi deschis către toți cei care vor dori să îmbrățișeze domeniul imobiliarelor, fără a semna un contract de colaborare cu Blitz. 

Noua platformă va conține și programul inițial de formare ca agent care acoperă primele 100 de zile ale unui agent Blitz și care conține peste 50 de ore structurate în 150 de lecții și 12 module de conținut video, cruciale în dezvoltarea unui broker imobiliar.

Serviciul de Proiecte Investiționale – Blitz National Investments 

În 2022 Blitz a lansat Blitz National Investments – un serviciu dedicat celor care sunt în căutarea de oportunități investiționale în imobiliare pentru a iniția sau dezvolta un business. 

Pe platforma dedicată investitorilor promovăm 500 dintre cele mai mari oportunități și proiecte investiționale de anvergură la nivel național, pe care nu le poți găsi altundeva pe piață. 

Proiectele investiționale de la Blitz vizează domenii precum dezvoltările rezidențiale, spațiile industriale și comerciale, hotelurile și spațiile de cazare, spațiile de birouri, dar și o serie de proprietăți speciale, cum ar fi conace, case boierești, palate istorice, vile de lux și afaceri la cheie.

În acest scop, Blitz a înființat un departament din 35 brokeri specializați pe zona de Investiții Imobiliare și o rețea rapidă de comunicare cu toți managerii Blitz din țară, pentru proiecte de investiții din fiecare oraș.

Cel mai puternic brand în imobiliare

Prin livrarea de servicii de consiliere imobiliară de înaltă calitate și o poziționare ca angajator de top prin intermediul programelor complete de training și stagii de practică, mentorat și dezvoltare continuă, Blitz și-a consolidat în 2022 poziția de lider în piața imobiliară locală din Cluj, dar și pe plan național în toate centrele economice mari din țară. 

Întreaga activitate a companiei a fost recunoscută pe plan național prin premiile acordate la gala Profesioniștilor în imobiliare – ”Imobiliare.ro Awards 2022” în cadrul căreia Blitz a fost desemnată ca ”Agenția anului 2021 în România” și ”Cel mai puternic brand în imobiliare din România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *