Reincepe cursa pentru zgarie-norii “de Bucuresti”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Acum ca Romania iese incet dar sigur din criza economica, marile proiecte urbanistice si arhitecturale ale anilor trecuti sunt scoase de la naftalina si pregatite pentru un nou start. E vorba in acest caz de zgarie-norii care urmau sa fie construiti in Bucuresti, zgarie-nori abandonati insa in momentul in care Romania a fost lovita de recesiune.

Incepem cu o cladire care ar urma sa ajunga la inaltimea de 210 metri, asta in cazul in care totul merge conform planului si se trece de pe hartie la constructia efectiva. Avem in acest sens mari sperante, caci premierul Emil Boc a declarat recent ca proiectul Esplanada, din care face parte si faimosul zgarie-nor, va di dezvoltat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in parteneriat public privat. Intregul proiect va costa intre 800 si un miliard de euro.

Floreasca Sky Tower va avea o inaltime de 131 de metri si va face parte din centrul Floreasca City Promenada. Constructia zgarie-norului a fost demarata in 2008 de Raiffeisen Evolution, insa mai departe de ridicarea fundatiei inca nu s-a trecut. Dezvoltatorii intregului proiect sunt insa optimisti si considera ca totul va fi repus in miscare in curand.

Peste cateva luni vor incepe lucrarile la imobilul de birouri Ana Tower. Zgarie-norul va avea 120 de metri, aceeasi inaltime ca Tower Center International, cea mai inalta cladire din Romania pana in acest moment.

Un alt proiect mai mult decat ambitios in context local, evident, este Casa Radio Dambovita Center si va consta din mai multe cladiri cu inaltimi cuprinse intre 135 si 145 m inaltime. Desi proiectul de peste 700 milioane de euro a fost demarat cu mare aplomb, lucrarile au fost sistate in urma unor dificultati de ordin juridic. Primaria Sectorului 1 Bucuresti a atacat in instanta planul urbanistic zonal pe motiv ca nu s-au luat in considerare efectele acestor cladiri asupra traficului rutier local.

Zgarie-norul Cefin Tower va avea, in cazul in care va trece de stadiul de simplu proiect, o inaltime de 125 m si 36 de etaje.

La final amintim si noi de proiectul arhitectei Zaha Hadid. Cladirea urma sa fie construita in zona Dorobanti si sa aiba o inaltime de 200 m. Proiectul a fost insa anulat pe motiv ca este prea indraznet pentru posibilitatile financiare ale Romaniei.

Sursa: b365.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *