Radu Ghetea vrea sa educe poporul roman

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, este de parere ca cetatenii romani sunt mult prea ignoranti pentru a putea avea un dialog eficient cu institutiile financiare.

Este de la sine inteles ca declaratia distinsului bancher nu a fost atat de brutala, insa nu trebuie sa fim experti intr-ale comunicarii pentru a identifica substratul ideatic atat de riguros si de eficient ascuns dupa politeturile de duzina.

Lipsa de educatie „bancara” a cetatenilor romani este impardonabila, motiv pentru care Ghetea a decis sa se implice activ in remedierea acestei situatii de trista anvergura.

A existat si inca exista o ruptura intre clienti si banci si aceasta ruptura a fost alimentata in mod artificial. Ruptura s-a creat si pe fondul unei lipse de educatie din partea majoritatii populatiei Romaniei in ceea ce priveste instrumentele bancare sau, in unele cazuri, a notiunilor elementare despre activitatea bancara“, a declarat Radu Ghetea.

Presedintele ARB vrea sa colaboreze intens si sustinut cu Ministerul Educatiei pentru a initia cadrele didactice in tainele finantelor, obiectivul ultim fiind introducerea in scoli a unor materii specializate.

Mai mult decat atat, Radu Ghetea a declarat recent ca televiziunea publica va difuza o serie de 14 clipuri in care se vor explica simplist si rudimentar principiile de functionare ale unei banci.

Cetatenii romani vor afla, cu aceasta ocazie, care este diferenta dintre o garantie reala si una de natura unui gaj sau ce inseamna un depozit colateral.

Initiativa lui Radu Ghetea este laudabila. Romanii sunt prea putin la curent cu dinamica financiara. Procesul de educare a maselor este, in ultima instanta, de bun augur.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *