Proprietatile de lux sunt prea putin afectate de criza economica

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata imobiliara de lux, desi afectata usor de criza economica, isi va reveni in simtiri in timp-record, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de talie internationala. Cu alte cuvinte, impasul in care se afla acest sector va fi unul de foarte scurta durata, imobilele premium fiind considerate activele cu cel mai mare grad de siguranta de pe piata.

Pe un fundal agitat, cu o criza a datoriilor suverane care nu se mai termina, dublata de nesiguranta geo-politica, investitorii avuti au cautat stabilitate in imobile premium, din orase cheie, precum Londra, Moscova sau Hong Kong.

Conform analistilor de la Knight Frank, abia recent au inceput sa apara semne ca valoarea proprietatilor de lux din marile orase ar putea inregistra o foarte usoara depreciere, pentru prima oara de cand a lovit recesiunea globala, in 2008-2009.

Temerile generale aparute din cauza nerezolvarii crizei financiare europene si celei americane se reflecta in increderea cumparatorilor. Chiar si cei mai instariti clienti au inceput sa isi puna problema costurilor, iar in ultimul timp se observa aparitia unui climat de precautie.

In ciuda situatiei economice actuale, pentru proprietatile de lux este important calculul pe termen lung; iar acestea nu numai ca si-au revenit cel mai repede dupa recesiunea din 2008-2009, ci au si inregistrat aprecieri semnificative pana acum.

De exemplu, valoarea celor mai vanate imobile din Londra a crescut cu peste 37% fata de minimul atins in timpul recesiunii, iar proprietatilor de lux din New York le-a crescut pretul cu peste 25% fata de scaderea inregistrata acum doi-trei ani. Cu toate acestea, vedeta incontestabila este Asia: pretul caselor de lux din Hong Kong a crescut cu aproape 72% fata de valoarea la care ajunsesera la sfarsitul lui 2008, in timp ce Shanghai si Mumbai au inregistrat cresteri de 115%, respectiv 220%, comparativ cu aceeasi perioada a devalorizarii.

Concluzia analistilor de la Knight Frank este ca piata de lux va continua sa fie mult mai putin expusa riscurilor economice, fata de piata locuintelor accesibile din punct de vedere financiar.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *