Programul “Prima Casa” cu frana de mana trasa!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Numarul de dosare inaintate catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii(FNGCIMM) a scazut de la 70 de dosare pe zi pana la 50-60 de dosare, motiv de speculatii in presa de specialitate legate de oportunitatea acestui credit exclusiv in lei.

Reprezentantii fondului sunt de parere ca este prematur sa ne pronuntam in aceasta speta, deoarece dosarele noi inca nu au intrat pe rol.

“Acum inca se merge pe dosarele din stoc, iar ritmul este de 50-60 de dosare pe zi, un ritm in scadere fata de cel normal de aproximativ 70 de dosare pe zi. Peste o luna si jumatate sau doua luni vom putea aprecia daca ritmul se pastreaza, scade ori creste”, a declarat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.

Analistii sunt insa de parere ca noul program nu este la fel de rentabil pentru clienti ca variantele anterioare, drept urmare acestia se vor indrepta tot mai mult catre creditele imobiliare in euro, foarte atractive din punct de vedere al dobanzilor, diferenta principala constand doar in avansul de 25% in cazul creditelor in euro si de numai 5% in cazul creditului Prima Casa in lei.

Statul va trebui la un moment dat sa iasa din program, asa cum am spus-o de atatea ori, si nu stim daca nu este chiar acesta momentul in care o va face. In trecut romanii nu aveau o varianta reala care sa concureze cu succes creditul Prima Casa. Echilibrarea balantei din prezent, posibilitatea clientilor de a alege in ce moneda vor sa se imprumute, va limita valul de solicitari pentru Prima Casa care a dominat piata imobiliara si pe cea bancara din ultimii ani.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *