Prima Casa 4 se apropie de sfarsit? Vezi cati bani mai are BCR pentru programul guvernamental!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Banca Comerciala Romana(BCR) a anuntat de curand ca a epuizat in numai 8 luni, jumatate din plafonul acordat pentru Prima Casa!

Desi BCR detine cel mai mare plafon pentru programul guvernamental Prima Casa, 600 de milioane de euro, se pare ca fundul sacului se vede tot mai clar. Jumatate din bani au fost deja acordati, iar cealalta jumatate este asteptata sa fie acordata intr-un ritm si mai alert.

“Noi am anuntat la lansarea programului, in vara, ca ne asteptam ca intregul plafon sa fie epuizat intr-un an, un an jumatate cel mult. Termenele raman valabile”, a declarat Corneliu Cojocaru, director de comunicare BCR.

Faptul ca se asteapta cresterea ritmului de acordare a creditelor prin programul Prima Casa a fost subliniat si de un consilier de credit al BCR: “Intervine componenta psihologica. Oamenii nu stiu daca urmeaza inca o editie Prima Casa, nu stiu daca isi vor permite o locuinta printr-un credit clasic si nu isi vor permite sa rateze programul. Astfel, de teama sa nu le-o ia altii inainte si sa ramana pe dinafara, procesul de decizie in vederea achizitiei unui credit va fi mult mai rapid. Asa s-a intamplat si la editiile anterioare”.

Diferentele de costuri intre un credit ipotecar obisnuit si unul prin programul Prima Casa sunt consistente. Astfel, un credit garantat guvernamental de 40.000 de euro pe o perioada de 30 de ani, presupune o rata de 224 de euro pe luna. La final, clientul va rambursa putin peste 80.000 de euro. Acelasi credit ipotecar, dar in conditii obisnuite, pe aceeasi perioada de referinta, presupune o rata de 276 de euro si o suma totala, rambursata la finalul perioadei, de aproape 100.000 de euro.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *