Indice Imobiliar Blitz Iulie 2019: Prețurile imobiliarelor stagnează în mijlocul verii

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Prețul de vânzare al apartamentelor în Cluj-Napoca în luna iulie a rămas în general la nivelul lunii precedente, înregistrându-se o ușoară creștere de 8 euro/mp. Astfel, prețul mediu a fost de 1528 de euro/mp față de luna iunie când a fost 1520 de euro/mp. 

În majoritatea cartierelor, prețurile apartamentelor nu a suferit modificări semnificative comparativ cu luna precedentă. Cu mici excepții, prețul mediu de vânzare al apartamentelor în luna iulie s-a menținut în jurul valorilor înregistrate în luna iunie.

“Considerând variația foarte mică a prețurilor imobilelor în perioada recentă, putem vehicula o oarecare stagnare a pieței. La nivelul cererilor și al ofertelor există o fluctuație a numărului acestora, însă fără efecte sesizabile”, consideră Ștefan Dumitraș, Broker I.

Cu toate acestea, sunt două cartiere în care s-au înregistrat scăderi importante de prețuri. În cartierul Iris prețul a scăzut cu 102 euro/mp, de la 1413 euro/mp în luna iunie, prețul a scăzut la 1311 euro/mp în luna iulie. De asemenea, în cartierul Bună Ziua s-a înregistrat în luna iulie o scădere de preț cu 67 de euro , de la 1439 de euro/mp  în luna iunie la 1376 de euro/mp în luna iulie.

Pe de altă parte, în alte două cartiere prețurile au urcat comparativ cu luna precedentă. Astfel, cea mai mare creștere a fost înregistrată în cartierul Gruia. Aici prețul a crescut cu 110 euro/mp, de la 1366 euro/mp în luna iunie la 1476 euro/mp în luna iulie. O creștere semnificativă de preț a fost înregistrată și în cartierul Dâmbu Rotund. Prețul a crescut cu 70 de euro, de la 1211 euro/mp în luna iunie, la 1282 de euro/mp în luna iulie.

”Disponibilitatea clienților este o variabilă esențială, așadar posibilitatea unei creșteri a numărului de tranzacții în lunile de toamna este evidentă, având în vedere faptul ca lunile de vară sunt luni cu perioade de concedii” afirmă Ștefan Dumitraș, Broker I.

Piața chiriilor este în creștere

Prețul mediu al chiriilor a rămas relativ constant în luna iulie, înregistrându-se o ușoară scădere de 2 euro, comparativ cu luna iunie, de la 448 de euro la 446 de euro. În cea mai mare parte a cartierelor prețul a crescut ușor, comparativ cu luna iunie. Viitorii studenți care vor veni din toamnă la Cluj au început deja să își caute o locuință pe care să o închirieze, astfel că este de așteptat ca prețurile chiriilor să crească în lunile următoare.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp. În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *