Indice Imobiliar Blitz Florești: Preturile apartamentelor din Floresti in scadere de la inceputul anului !

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Indicele Blitz Imobiliare pentru apartamentele situate in Cluj-Napoca si in localitatile vecine a inregistrat in al doilea trimestru al anului 2014 o scadere de 5 euro/mp fata de primul trimestru. In conditiile in care preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca din aceeasi perioada au crescut, concluzia imediata este ca apartamentele din localitatile limitrofe s-au devalorizat cel mai mult.

Acest lucru este confirmat si de valoarea indicelui Blitz pentru Floresti, cea mai importanta zona imobiliara de la marginea Clujului. Media trimestrului al doilea pentru preturile publice ale apartamentelor din cea mai mare comuna din tara a fost de 514 euro/mp, fata de 520 de euro/mp in primul trimestru.

Trendul pentru Floresti este descrescator, de la inceputul anului pana in prezent apartamentele din Floresti pierzand 12 euro/mp, cea mai mare scadere de pret din zona Clujului! Astfel, in luna ianuarie indicele Blitz pentru Floresti era de 522 euro/mp, pentru ca in luna iunie, acesta sa raporteze valoarea medie de 510 euro/mp.

Colegul nostru, Razvan Roscaneanu, consilier imobiliar in cadrul biroului Blitz Imobiliare Floresti, a oferit cateva explicatii cititorilor blogului nostru:

“Apartamentele din Floresti s-au devalorizat constant, pierzand in medie cate 2 euro/mp pe luna, de la inceputul anului pana in prezent. Motivele sunt in primul rand locale, legate de infrastructura si de aglomeratie, desi nu putem sa nu remarcam eforturile din ultima perioada ale autoritatilor, concretizate in asfaltarea strazilor, amenajarea trotuarelor si introducerea noilor linii de transport in comun. In al doilea rand exista si motive generale, relansarea creditarii in conditii acceptabile indreptand tot mai mult atentia cumparatorilor spre apartamentele din Cluj-Napoca”.

Sa intelegem ca nu exista cerere pentru apartamentele din Floresti?

“Nicidecum. Cerere exista pentru ca preturile apartamentelor din Floresti sunt la jumatate fata de cele din Cluj-Napoca, insa la capitolul oferte asistam la o concurenta reala intre apartamentele oferite de dezvoltatorii imobiliari si cele ale cumparatorilor din anii 2006-2008. Acestia sunt dispusi azi sa vanda, uneori in pierdere, pentru a se muta in Cluj, beneficiind de variantele de creditare avantajoase oferite de banci”, a completat Alexandru Marian, consilier in cadrul Blitz Imobiliare Floresti.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru apartamentele de vanzare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *