Preturi ametitoare pentru locuintele din Mumbai!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In ultimii ani interesul oamenilor de afaceri s-a indreptat catre diverse locuri de pe Glob, pentru a se pune la adapost in calea crizei financiare mondiale. Unul din aceste locuri este orasul indian Mumbai, renumit in principal pentru centrul sau cinematografic(Bollywood) care scoate anual cele mai multe productii cinematografice din lume. De asemenea, Mumbaiul detine pe teritoriul sau un parc national, iar aglomeratia urbana din jurul orasului ajunge in top 3 mondial cu 17 milioane de locuitori.

Dezvoltarea orasului din ultima perioada a atras ca un magnet atentia marilor companii, in capitala comerciala a Indiei avandu-si azi sediile institutii financiare si importante firme multinationale.

Acest lucru a dus inevitabil la o crestere semnificativa a preturilor pe piata imobiliara locala atat in privinta locuintelor “obisnuite”, dar mai ales in privinta imobilelor de lux.

Preturile medii ale locuintelor variaza mult, intre 900 si 6.700 de euro pe metru patrat, iar in cazul locuintelor de lux, poate ajunge pana la sume uluitoare, de peste 17.000 de euro pe metru patrat.

De asemenea, si chiriile au crescut, pentru un apartament de 200 de metri patrati, situat in partea sudica a orasului(zona cea mai cautata), platindu-se si 5.800 de euro pe luna.

Conform unui raport(The Wealth Report) dat publicitatii, Mumbaiul a crescut ca si importanta cu 118% in 2011, fiind pe primul loc in lume! Pe locurile urmatoare se situeaza Shanghai cu 91% si Sao Paolo cu 66%.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *