Plafonul pentru Prima Casa 4 va fi de 700 milioane de euro

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Programul Prima Casa 4 va fi demarat in luna mai, dupa ce noile norme metodologice aprobate recent de guvern vor fi publicate in Monitorul Oficial. Sunten informati via www.imobiliare.ro ca plafonul total de creditare al acestui proiect imobiliar va ajunge la suma de 700 milioane de euro.

Conform spuselor Simonei Muresan, director adjunct în cadrul Direcţiei Juridice şi Conformitate a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), statul a garantat pana acum credite in valoare de 1, 54 miliarde de euro.

Analistii pietei imobiliare sustin ca impartirea responsabilitatilor de garantare intre stat si bancile participante la programul Prima Casa 4 va marca tranzitia acestui segment catre normalitate. Desi unele voci sustin ca prorgamul Prima Casa nu a influentat decat minimal piata imobiliara, cel putin la nivel cantitativ, analistul Victor Zaharia, branch managerul agentiei Coldwell Banker Opera, este de parare ca cei 5% dintre cumparatorii care au apelat la acest proiect imobiliar au dat incredere si restului de 95% din piata.

Desi s-a obiectat vehement ca Prima Casa a blocat scaderea preturilor, acelasi Victor Zaharia a declarat ca programul guvernamental a stimulat piata mobiliara in mod pozitiv, stiut fiind faptul ca potentialii clienti nu incheie tranzactii pe o piata in scadere, asteptandu-se mereu ca preturile sa fie si mai mici. Cu alte cuvinte, o piata imobiliara stabila este de preferat uneia in picaj constant.

Premierul Emil Boc a declarat recent ca bancile care vor sa participe la Prima Casa 4 au la dispozitie 3 luni pentru a se inscrie in mod oficial.

BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *