Piata imobiliara este mai stabila decat in 2010

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Am fost informati recent ca piata imobiliara din Romania are toate sansele sa-si revina relativ complet pana la sfarsitul anului 2012. Avand in vedere ca presa de specialitate a livrat in ultimele luni stiri, articole si comunicate de presa contradictorii si derutante, am privit aceasta judecata de valoare cu foarte mult scepticism.

Iata, insa, ca ne sunt infirmate indoielile de insasi organismele de specialitate din Europa. Conform unui raport efectuat de Cushman & Wakefield, dinamica investitionala europeana inregistreaza salturi pozitive, ceea ce inseamna ca piata imobiliara din Romania, direct si iremediabil legata de realitatea economica internatioanal, inregistreaza aceleasi salturi de bun augur.

Suntem informati, asadar, ca valoarea investitiilor in Romania, Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia depaseste suma de 2 miliarde eura, tara noastra fiind, in raport cu statele vecine, cea mai putin prospera.

In aceasta ordine de idei, se pare ca volumul total al investitiilor din Europa Centrala ar putea ajunge, pana la sfarsitul lui 2011, la valoarea de 4,8 miliarde euro.

In ciuda faptului ca specialistii pietei imobiliare locale plang dupa investitorii care si-au luat talpasita si s-au instalat in alte tari, reprezentantii Cushman & Wakefield sustin ca Romania continua sa atraga dezvoltatori de peste granite, cel mai dinamic sector al pietei imobiliare fiind cel al spatiilor de birouri.

In aceeasi ordine de idei, predictiile pozitive sunt si de partea pietei de retail, care, daca e sa-i credem pe cei de la Cushman & Wakefield, va inregistra in urmatoarele luni cresteri considerabile.

In ceea ce priveste Romania, volumul tranzactiilor inregistrate in prima jumatate a lui 2011 l-a egalat si chiar depasit pe cel inregistrat pentru tot anul 2010, daca luam in calcul si ultima tranzactie majora anuntata recent intre Immofinanz si Adama a declarat Costel Florea, Partener Cushman & Wakefield Romania.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – agentie imobiliara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *