Piata constructiilor, in continua crestere

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata constructiilor a iesit din conul de umbra in care s-a „retras” de cand ne-a lovit recesiunea si s-a inscris, de cateva luni bune, pe o traiectorie eminamente ascendenta.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca cele mai multe lucrari de constructie sunt de mica anvergura, un procent semnificativ al dinamicii acestui sector fiind, pe de alta parte, reprezentat de reparatiile capitale.

Investitorii si potentatii financiari interesati de piata constructiilor nu sunt inca dispusi sa riste cu proiecte ample si complexte. Vom aveam parte de astfel de lucrari de mare amploare abia dupa ce lucrurile se vor fi stabilizat.

In luna septembrie 2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna august 2011 cu 17,1%. Cele mai active segmente au fost, in acest sens, reparatiile curente (+25,6%), lucrarile de repratii capitale (+21,7%) si lucrarile de constructii noi (+12,8%)

Lucrarile din segmentul rezidential au mers cel mai greu, marcand un avans de doar 4,9%. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, avansul nu mai pare deloc impresionant.

Astfel, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 2,7%. Lucrarile de reparatii capitale au avut cresteri de +28,6%, cele de intretinere si reparatii curente au crescut cu 17,9%, iar lucrarile de constructii noi au inregistrat o scadere de 6,9%.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *