Piata constructiilor din Romania a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4%

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ni s-a adus la cunostinta, acum cateva saptamani, ca piata constructiilor din Romania a inregistrat, conform datelor livrate de Oficiul European de Statistica, a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii.

Luna iunie a fost, cu alte cuvinte, foarte nefasta. Situatia s-a schimbat, insa, iar piata constructiilor din tara noastra a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4% fata de aceeasi luna a anului 2010, in conditiile in care, in zona euro, avansul a fost de 1,2%, iar la nivelul blocului comunitar de 0,2%, arata datele publicate luni de Eurostat.

Alte cresteri anuale importante au fost inregistrate in iulie in Polonia (17,4%), Spania (12,5%) si Germania (5,4%), cele mai mari scaderi consemnandu-se in Slovenia (-26,6%), Bulgaria (-13,3%) si Portugalia (-10,7%).

Raportat la luna iunie 2011, constructiile au avansat in Romania cu 3,3%, a doua crestere dintre tarile UE, fata de un avans de 0,3% la nivelul blocului comunitar si de 1,4% in zona euro.

Cresteri mai mari s-au inregistrat in Slovenia, de 10,3%, Germania (3,2%) si Polonia (1,2%), scaderi importante consemnandu-se in Marea Britanie (-4,3%), Suedia (-3,1%) si Portugalia (-2,8%).

Potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010, ca serie bruta, cu 5,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,7%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2011, comparativ cu luna mai 2011, a inregistrat o scadere cu 1,3%.

Acestea fiind spuse, merita remarcat faptului ca lucrurile par a se indrepta, piata constructiilor din Romania inscriindu-se pe o traiectorie ascendenta.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *