Peste 10 zile se da startul programului “Prima Casa 4”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca noile reglementari ale programului Prima Casa 4 au fost, in sfarsit, publicate in Monitorul Oficial si ca, imediat ce va fi semnat protocolul cadru dintre institutiile financiare si Fondul National de Garantare, proiectul imobiliar guvernamental va fi demarat, spre nesfarsitul extaz al celor care nu dispun de capitalul monetar necesar pentru achizitionarea unei locuinte.

Modificarile esentiale operate in structura programului Prima Casa 4 sunt urmatoarele: statul garanteaza creditele acordate in proportie de numai 50%, iar proprietarii care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica decat 50 mp au posibilitatea de a solicita un credit bancar pentru o locuinta mai spatioasa.

In ceea ce priveste restul aspectelor importante ale acestui program imobiliar guvernamental, suntem informati ca nimic nu s-a schimbat in mod dramatic. Avansul solicitat ramane la 5%, iar marjele de dobanda aplicate peste indicatorii pietei imobiliare nu depasesc procentele de 2,5% (ROBOR) si, respectiv, 4% (EUROBOR).

Suntem, de asemenea, informati ca CEC Bank va fi, cel mai probabil, prima institutie financiara care va acorda credite in cadrul programului Prima Casa 4.

Banca Naţionala este si ea pozitiva pentru ca bancile sa participe la acest program, cred ca normele vor fi aprobate relativ simplu, repede. Acum depinde cat de mare va fi aglomeratia. Eu cred ca noi vom fi printre primele banci care vor demara si am speranţa ca in maximum o saptamana sa avem aprobate normele. Iar de la momentul aprobarii nu mai trebuie altceva decat sa demareze programul. In maximum zece zile, cred vom reusi sa facem acest lucru.”, a declarat Radu Gratia Ghetea, presedintele CEC.

In ciuda extazului generat de publicarea noilor norme tehnico-juridice ale programului Prima Casa 4, exista bancheri care prefera, cel putin deocamdata, sa ramana precauti si sa nu se hazardeze inutil.

Dupa ce BNR va aproba normele, trebuie sa lucram si noi la sistemul informatic intern. Eu sper ca in maximum trei saptamani – o luna să fim pregatiti pentru lansarea programului.”, a declarat Adrian Jantea, director de promovare si distributie BRD.

Deocamdata atat despre programul Prima Casa 4.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *