Patru companii clujene in topul celor mai puternici constructori din Romania!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Topul realizat de IBC Focus- companie de consultanta cu sediul in Cluj, este dominat clar de constructorii din capitala, a caror cifra de afaceri totalizeaza 40% din total. Topul se bazeaza pe cifrele de afaceri realizate din lucrari de constructii, iar ca si criteriu suplimentar, firmele respective trebuie sa aiba cel putin un santier deschis pentru anul in curs.

“Clujul a pierdut o companie din Top 100, dar toate celelalte au avansat ca locuri ocupate. Este o evolutie pentru noi, dar cred ca ar trebui sa avem mai multi jucatori in acest clasament, avand in vedere anvergura Clujului, care este un important centru economic al tarii”, a declarat Adrian Bodron Spataru, director execuriv al IBC Focus.

Prima dintre companiile clujene si singura care prinde top 10(chiar pe locul 10), este ACI Cluj S.A. Cele mai importante lucrari ale societatii in 2012 sunt: caminul UBB de 500 de locuri din Parcul Rozelor si centrul de date si birouri al Bancii Transilvania din Parcul Industrial Tetarom I.

Acomin este pe locul 11 in Topul Antreprenorilor, in urcare cu o pozitie fata de anul trecut. Proiectele demarate anul acesta de Acomin sunt: dezvoltarea structurii de agrement din statiunea Voineasa, reabilitarea scolii din Bucium( jud. Alba) si realizarea retelei de canalizare si a statiei de epurare Iclozel- Cluj.

Top 3 Cluj este completat de MBS Group, care in clasamentul general ocupa pozitia 45, in urcare cu 35 de pozitii fata de anul precedent. Lucrarile de referinta ale anului in curs sunt: drumul Rachitele- Ic Ponor, reabilitarea unui drum judetean din judetul Bihor si realizarea complexului de natatie din Otopeni.

In fine, a patra companie clujeana din top 100 este Transilvania Constructii, cea care in 2012 a realizat un bloc de locuinte in zona Dorobantilor si a lucrat la extinderea parcului logistic din Someseni.

ACI Cluj– 188.662.832(cifra de afaceri in 2011)- 10(pozitie top).
Acomin– 188.461.462(cifra de afaceri)- 11(pozitie top)
MBS Group– 56.696.933( cifra de afaceri)- 45(pozitie top)
Transilvania Constructii– 43.255.975(cifra de afaceri)- 84(pozitie top).

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *