Parcul Sticlăriei din București, de la o ruină la un beneficiu pentru comunitate

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

”1632 tone de gunoi evacuat. 190 de arbori de conifere și foioși plantați. 1720 arbuști și 4850 plante ornamentale perene din sere. Și peste 100 de zile de muncă. Cost total: 3.400.000 lei.” Sunt lucrările de amenajare ale parcului Sticlăriei din București, un parc natural de 51.976 metri pătrați care a stat îngropat în gunoaie zeci de ani. 

Parcul Sticlăriei din Sectorul 2, situat în zona platformei industriale Titan, în apropierea uzinei Faur și a Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”, s-a redeschis la finalul lunii octombrie. Timp de aproape 30 de ani a stat în paragină și a devenit o groapă de gunoi. Autoritățile au evacuat gunoaiele din acest parc și au amenajat spațiul verde. 

Amenajările au fost minimale deoarece zona, nefrecventată de oameni, a atras foarte multe specii de păsări și animale, transformându-se în ”a doua deltă” a Bucureștiului, după Parcul Natural Văcărești. Intervențiile s-au făcut astfel încât habitatele naturale ale păsărilor și animalelor care și-au făcut o casă aici să nu fie deranjate. 

Dacă vor să viziteze acest parc, bucureștenii trebuie să știe că acest parc nu este un parc ca toate celelalte parcuri din municipiu: aici nu o să găsească trasee de biciclete, standuri cu floricele și vată de zahăr sau aparatură de fitness. 

Parcul nu are alei betonate sau pavate, nici locuri de joacă cu tartan sau spații pentru câini. Parcul Sticlăriei are doar niște stâlpi de iluminat public și câteva bănci, pentru că este un parc natural în inima orașului.

Din punct de vedere imobiliar, zona va fi revigorată și va începe să fie căutată de doritori de spații verzi cât mai naturale. Potrivit unui studiu realizat în 2021, 47% dintre locuitorii Capitalei și-ar dori să trăiască într-o zonă rezidenţială aflată lângă o pădure sau parc, pentru a beneficia de linişte, spaţii verzi şi aer curat. 

Dacă îți dorești o locuință în imediata apropiere a ”noului” parc natural, contactează agenția Blitz pentru a primi notificări despre oportunitățile din zonă din vecinătățile parcului Sticlăriei din București.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *