Parcare cu barieră şi 110 locuri în Piaţa Unirii

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Portughezii de la Cogedir nu mai fac parkingul subteran din Piaţa Mihai Viteazul.
Primăria Cluj-Napoca caută soluţii de compromis pentru parcările din zona centrală.Municipalitatea clujeană va amenaja în Piaţa Unirii o parcare cu 110 locuri, care să facă faţă necesităţilor din zona centrală.

Proiectul a fost gândit în condiţiile în care parkingul subteran de sub Piaţa Mihai Viteazul nu va mai fi realizat. Parkingul, care urma să fie amenajat de societatea portugheză Cogedir, a fost redus la două sute de locuri de parcare, din cauza unui canal colector. în aceste condiţii, proiectul va fi supus din nou votului consiliului local, care trebuie să se pronunţe asupra rentabilităţii.

Potrivit contractului de concesiune pe 49 de ani încheiat de Primăria Cluj-Napoca şi societatea Cogedir – Gestao de Projectos, portughezii trebuiau să amenajeze un parking subteran pe 6.000 de metri pătraţi în Piaţa Mihai Viteazul. Termenul de finalizare era anul 2011. Oficialii municipalităţii s-au înţeles cu cei de la Cogedir pentru realizarea parkingului subteran din Piaţa Mihai Viteazul încă din 2008.

Firma a fost singura participantă la licitaţiile organizate de municipalitate, intrându-se în cele din urmă în faza de negocieri directe. Contractul de concesiune a fost semnat după sărbătorile pascale din 2009. Iniţial, lusitanii s-au angajat ca să facă două niveluri subterane însumând 315 locuri de parcare, însă în referatul care însoţeşte proiectul de modificare a hotărârii forului local nr. 409/2008 se vorbeşte despre 512 locuri de parcare, pe trei niveluri subterane.

“Proiectul din Piaţa Mihai Viteazul interfera cu un canal colector, după cum ne-a informat Compania de Apă Someş, astfel că a fost redimensionat la peste 200 de locuri de parcare. Noi vom intra în consiliul local cu propunerea şi acesta va decide dacă mai este sau nu rentabil să deranjăm tot Clujul pentru mai puţine locuri de parcare. Dacă parkingul nu se va mai face, avem alternative pentru parcările din centru”, a menţionat primarul Sorin Apostu.

Edilul a anunţat că primăria pregăteşte un proiect de reorganizare a parcărilor din jurul Bisericii Sfântul Mihail din Piaţa Unirii. “Dorim să amenajăm un parcaj cu 110 locuri în care să intre doar cei care plătesc. în momentul în care vom finaliza acest proiect, vom putea oferi mai multe detalii”, a spus edilul.

In prezent, în zona centrală, Bulevardul Eroilor oferă peste 80 de locuri de parcare, iar zona Piaţa Unirii – Mihail Kogălniceanu şi Iuliu Maniu, alte 250 de parcări. “Chiar dacă avem mai multe locuri de parcare în zona Pieţei Unirii, nu toată lumea care parchează plăteşte. Noi avem în vedere un proiect de parcare cu barieră, în care pot parca doar cei care au achitat tariful aferent”, a subliniat primarul.
Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *