Paradox a la Cluj: Marastiul este cel mai ieftin si cel mai cautat cartier de catre chiriasi!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Iata inca un semn care ne permite sa spunem ca piata imobiliara clujeana are propriile ei reguli, independente de legile economiei.

Intr-un moment linistit pe sectorul chiriilor, fiind perioada vacantei, un studiu realizat de imobiliare.ro arata ca Marastiul ofera cele mai ieftine chirii solicitantilor. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca, Marastiul este un cartier bine pozitionat ofera un acces facil catre zonele universitare, in special catre FSEGA. In Marasti, potrivit studiului, o garsoniera se inchiriaza cu 160 de euro pe luna. Locuinta ofera toate conditiile, este mobilata si utilata, are 28 de metri patrati si este situata la ultimul nivel intr-un bloc cu 10 etaje.

In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere, preturile in Cluj-Napoca variaza intre 250-280 de euro pe luna. Avand in vedere situarea in sezonul de vara, putem gasi chirii la 250 de euro pe luna, apartamente de 50 de metri patrati, mobilate si utilate, situate in zone bune, la etaje intermediare.

La 3 camere, este aproape imposibil sa intalnesti chirii sub 300 de euro. De exemplu, cu 330 de euro poti inchiria un apartament de 74 de metri patrati la doar 5 minute de ISE.

Aceste studii nu au darul de a creste sau scadea preturile chiriilor. Ele se raporteaza la preturile de piata ale locuintelor de inchiriat, preturi care, in cadrul negocierilor pot suferi ajustari, in functie de mai multe criterii: durata contractuala, numarul de chirii platite in avans si chiar statutul social al chiriasului.

Un lucru este sigur, Clujul este dupa Capitala, cel mai scump oras in ceea ce priveste chiriile locuintelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un puternic centru universitar, economic si cultural.

Sursa: www.stiridecluj.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *