Oradea a prins trenul dezvoltării iar piața imobiliară locală a înflorit

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dezvoltarea fără precedent a orașului Oradea atrage anual tot mai mulți locuitori în zona metropolitană, investitori, dar și căutători de oportunități de câștiguri rapide.

Cei care sperau ca prețurile să scadă pe fondul crizei declanșate de pandemie s-au înșelat. Previziunile de prăbușire a prețurilor anunțate de analiști încă din 2017, nu s-au adeverit, dimpotrivă, în ultimii 5 ani prețurile au tot crescut, până la un nivel record în România, cu 61,1%

Asta pentru că au pornit de la un nivel destul de redus comparativ cu alte orașe, de aici și creșterea accelerată, practic Oradea a ”prins din urmă” dezvoltarea marilor orașe din România.

În piața imobiliară din Oradea acționează impecabil legea pieței, cea a cererii și ofertei! Cererea mare împinge prețurile în sus. 

Cei care au cumpărat locuințe în perioada de pandemie au fost orădeni plecați în străinătate care și-au dorit să conserve banii câștigați în imobiliare, salariați care făceau naveta din județ sau români din țară atrași de imaginea ”orașului cu cea mai rapidă dezvoltare din România”

Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Națională, Oradea se află în topul național al orașelor cu cele mai mari scumpiri ale proprietăților imobiliare din ultimii 5 ani, cu o creștere de  61,1%, urmată imediat de Cluj cu 60,6% și, la mare distanță, de București cu 39,9%.

În 2020, în primul an de pandemie, locuințele s-au scumpit în Oradea cu 4,6%, iar trendul s-a menținut și în primul trimestru din 2021, când prețurile au urcat cu încă 2,8%. 

Concret, prețul mediu al imobilelor raportat la metrul pătrat util a urcat la 1.090 euro, Oradea ajungând la egalitate Iași, surclasând în același timp orașe ca Galați (1.000 euro), Ploiești (960 euro) sau Brăila (850 euro). 

Comparativ, cele mai scumpe imobile din România se vând în Cluj-Napoca cu 2.013 euro/mp, peste nivelul din București (1.583 euro), Timișoara (1.362 euro) sau Constanța (1.365 euro). (Sursă imobiliare.ro). 

În concluzie, experții în imobiliare de la Blitz cred că dezvoltarea va continua, dar ritmul creșterii se va mai tempera. Oradea rămâne o piață foarte atractivă, datorită proximității față de graniță, a infrastructurii, și a forței de muncă ieftină,  precum și a ritmului de construcții ridicat. 

De aceea recomandă să profiți de oportunitățile de investiție din orașul de lângă frontieră de Vest a României, care vor fi din ce în ce mai multe. Vezi ofertele de apartamente din Oradea din portofoliul Blitz la garsoniere și apartamente cu 2 camere începând cu prețuri de la 25.000 Euro. 

Sursă: ebihovearnul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *