Oferta de spatii de birouri scade considerabil

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

In ciuda faptului ca directivele europene ne vor obliga, in curand, sa renuntam la spatiile de birouri standard si sa relocam firmale in cladiri „verzi”, patronii diverselor companii locale nu par urgentati de aceste exigente de peste granite si continua sa-si inghesuie angajatii in cladiri de factura „clasica”.

Aceasta tendinta usor obtuza a romanilor face ca spatiile de birouri deja existente sa se imputineze cu o viteza alarmanta, ceea ce inseamna ca vom fi martorii unei cresteri substantiale a chiriilor pana la sfarsitul lui 2011.

In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca acest traiect ascendent al chiriilor pentru spatiile de birouri se va mentine si in urmatorii doi ani, salturile valorice urmand a fi, insa, mult mai lente si mai temperate.

In prima parte a lui 2010 s-au inchiriat aproximativ 95.000 mp, iar in a doua parte s-au semnat contracte de inchiriere pentru inca 130.000 mp. Aceste cifre denota cu deosebita claritate traiectul ascendent al acestui sector imobiliar.

Conform predictiilor reprezentantilor The Adviser/Knight Frank, cresterea va continua si in 2011, ajungandu-se chiar la contracte de pre-inchiriere pentru cladiri inca neconstruite.

Se pare insa ca adevaratele schimbari se vor simti abia in a doua jumatate a lui 2011. Suntem inca in stadiul in care clientul are puterea de a stabili conditiile contractelor, facand astfel imposibile orice strategii investitionale de termen lung gandite de proprietarii de cladiri cu spatii pentru birouri.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *