O poza banala postata pe Facebook te poate lasa fara despagubirile din asigurarea locuintei!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Atunci cand pleci in vacanta si vrei ca familia si prietenii sa viziteze virtual aceleasi locuri ca si tine, postand fotografii pe retelele sociale te supui unui mare risc.

fb asigurariIn cazul producerii unui risc dintre cele asigurate, societatile de asigurare pot invoca asa numita clauza de neglijenta si sa refuze plata despagubirilor!

“Daca o companie de asigurari poate sa demonstreze ca, prin utilizarea retelelor sociale, riscul de furt a fost agravat consistent si, din cauza acestei utilizari defectuoase s-a produs riscul de furt, despagubirea poate fi refuzata, pe baza invocarii unei neglijente grave”, a declarat Aurel Badea, seful sectiunii asigurari de bunuri si locuinte din UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania).

Lucrurile nu sunt foarte clare iar culpa clientilor este greu de demonstrat, insa aceasta clauza exista in majoritatea contractelor de asigurare:

„Majoritatea contractelor de asigurare contin o clauza care se refera la comportamentul asiguratului- comportamentul neglijent. Neglijenta grava este sanctionata: daca se poate demonstra ca exista, atunci polita de asigurare nu despagubeste. Neglijenta grava este definita astfel: persoana care si-a asigurat locuinta stie ca vor exista anumite consecinte daca intreprinde anumite actiuni, este capabila sa prevada consecintele si, cu toate acestea, intreprinde actiunile respective. Daca luam in considerare exemplul informatiilor postate pe Facebook – ne aflam intr-o zona gri, pentru ca depinde ce informatii postezi, in ce cerc de cunostinte te afli, la cine ajung informatiile respective”, a completat Badea.

In contractele de asigurare mai exista si alte clauze “ciudate”. Una dintre ele se refera la crapaturile din peretii imobilului, prezenta acestora scutind societatile de asigurari de la plata despagubirilor.

Sursa: Economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *