O posibila resuscitare a pietei constructiilor

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Piata de constructii din Romania este, daca nu la pamant, cel putin grav avariata de recentele evenimente de factura economica.

In ciuda faptului ca predictiile sunt sumbre, exista voci care sustin ca acest sector este pe cale de a-si reveni si de a ajunge la un nivel de stabilitate relativ similar cu cel inregistrat inainte de recesiune.

Razvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix, este de parere ca piata constructiilor va iesi la liman pe masura ce sectoarele-i integrante vor inregistra cresteri constante si consistente.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca segmentul renovarilor cunoaste o crestere de foarte bun augur, inregistrandu-se, in ultimele luni, o cerere considerabila de adezivi de termosistem si de materiale pentru placari.

Desi romanii prefera sa nu cumpere locuinte in actualul context economic, cel putin investesc cu incredere in lucrarile de eficientizare termica, sincronizandu-se, astfel, cu tendintele occidentale de factura eco.

Conform unui raport realizat de INS, sectorul renovarilor a crescut in martie 2011 cu 0,1% fata de aceeasi luna a anului trecut. Desi acest procent este mai mult decat modic, trebuie subliniat faptul ca, in conditiile in care intregul prim trimestrul al acestui an a inregistrat o scadere de 9%, acest modest 0,1% este mai relevant decat pare la o prima si superficiala analiza.

“Segmentul de mortare si sape este extrem de afectat de scaderea cu 11,1% a lucrarilor pentru cladiri rezidentiale si cu 7,8% a constructiilor noi in primul trimestru, scadere care estimam ca se va menţine si in cel de-al doilea trimestru”, a declarat Razvan Bobe, adaugand ca redresarea completa si definitiva nu va avea loc in viitor apropiat.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa ne agatam disperati de cifre, valori si procente modice in speranta ca in spatele lor se ascunde o resuscitare de proportii nemaintalnite.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *